Matterport julkisti uuden pilvialustan, joka tarjoaa kattavan pääsyn 3D-tekniikkaan. Matterportin tekoälyyn pohjautuva kuvankäsittelyohjelmisto pystyy luomaan 3D-kokemuksia kolmannen osapuolen 360 asteen kameroista.

Piilaaksossa vuosi 2019 aloitettiin jymyuutisilla. Matterport, maailman johtava 3D-teknologia- ja -datayritys julkisti uuden pilvialustan: Matterport Cloud 3.0. Tämä tilauspohjainen alusta tuo 3D-mallit entistä helpommin kaikkien saataville maailmanlaajuisesti. Käyttäjillä on nyt mahdollisuus muuttaa panoraamakuvia ja 360 asteen kuvia kolmannen osapuolen kameroista suoraan Matterportin 3D -malliksi.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Matterport ottaa suuren harppauksen kehityksessä eteenpäin. Matterport tarjoaa enemmän vaihtoehtoja ja lisää 3D-kaappausteknologian saatavuutta eri kohderyhmille. Monipuolisuus tarkoittaa parempia mahdollisuuksia myös pienempien projektien 3D-dokumentointiin tai 3D-tilaesitysten luontiin.

Matterportin tehokas kuvankäsittelytekniikka tunnetaan nimellä Cortex. Se mahdollistaa 3D-teknologian uudet ominaisuudet, kuten upeiden 3D-mallien luominen kolmannen osapuolen kameroilla otetuista kaksiulotteisista kuvista. Näihin kameroihin kuuluu esimerkiksi Ricoh Theta V ja Insta360 ™ ONE X.

Matterport Cloud 3.0 Pilvialusta pähkinänkuoressa

-Cortex sisältää ainutlaatuisen kyvyn muuttaa 360 asteen kuvia Ricoh Theta V ja Insta360 ™ ONE X kameroista upeiksi 3D-kokemuksiksi hyödyntämällä koneiden oppimisalgoritmeja, jotka perustuvat Matterportin tietokantaan.
– Cortex sisältää kolmiulotteisen älykkyyden, joka ymmärtää tilan, huoneen ja tilan yksityiskohtaiset ominaisuudet. Tekoäly valitsee automaattisesti valokuvat ja pystyy nimeämään huoneet suoraan itse. Cortex rakentaa kuvista itsenäisesti kolmiulotteisen mallin.

Matterport Cloud 3.0 pilvialustan tuo 3D-tekniikan kaikkien ulottuville. Uuden, edullisen aloitusratkaisun ansiosta, kynnys 3D-maailmaan on matalampi kuin koskaan ennen. Ricoh Theta V ja Insta360 ™ ONE X kameroiden hinta on Suomessa alle 500 euroa. Edullinen alkuinvestointi tuo 3D-kokemukset huomattavasti laajemmille markkinoille. Tämä edullinen 3D-tekniikka on tarkoitettu asiakkaille, jotka eivät vaadi Matterportin ammattilaisten tuotteiden tarkkuutta, suorituskykyä tai kuvan laatua.

Matterport on myös julkaissut uusimman Capture App 3- sovelluksestaan betaversion. Se toimii iPad-tabletin lisäksi nyt myös iPhone-älypuhelimissa. Matterportin pilvipalvelua on muutettu entistä intuitiivisemmaksi ja hallintalaitteiden organisointia on paranneltu. Myös pilvipalvelun nopeutta ja suorituskykyä on kasvatettu.

Vasemmalta oikealle: Matterportin lippulaivatuote Pro2 -kamera; yhteensopivat kolmannen osapuolen 360 asteen kamerat Insta360 ™ ONE X ja Ricoh Theta V; Leica Geosystemsin BLK360-laserskanneri; iPhone-puhelin ja iPad-tabletti ovat yhteensopivia Matterport Cloud 3.0 -pilvialustan kanssa.

Matterport 3.0 -päivitykset

Workshop 3.0 – Matterportin kuvankäsittely ympäristössä on nyt intuitiivisempi käyttöliittymä, ominaisuudet ja hallintalaitteet on paremmin organisoitu.

Showcase 3.0 & SDK – Nopeus ja suorituskyky on parantunut huomattavasti. Lisääntyneen suorituskyvyn ansiosta varsinkin suurien 3D-tilojen prosessointiaika on lyhentynyt.

Capture App 3 – Matterportin 3D-kaappausohjelman (betaversio) uusi versio toimii nyt sekä iPhonessa että iPadissa. Ohjelmalla pystyy ohjaamaan ja hallitsemaan 3D-skannaus- ja latausprosessia saumattomasti kaikissa iOS-yhteensopivissa laitteissa. Uusi versio sisältää käyttöliittymän parannuksia olemassa olevien asiakkaiden palautteen perusteella sekä monia muita nopeuden ja suorituskyvyn parannuksia.

 

Lähde: https://matterport.com/matterport-news/matterport-unveils-new-cloud-platform-unlocking-ubiquitous-access-3d-technology/

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *