Uusi pilvialusta mullistaa 3D-tekniikan alan

Matterport julkisti uuden pilvialustan, joka tarjoaa kattavan pääsyn 3D-tekniikkaan. Matterportin tekoälyyn pohjautuva kuvankäsittelyohjelmisto pystyy luomaan 3D-kokemuksia kolmannen osapuolen 360 asteen kameroista.

Piilaaksossa vuosi 2019 aloitettiin jymyuutisilla. Matterport, maailman johtava 3D-teknologia- ja -datayritys julkisti uuden pilvialustan: Matterport Cloud 3.0. Tämä tilauspohjainen alusta tuo 3D-mallit entistä helpommin kaikkien saataville maailmanlaajuisesti. Käyttäjillä on nyt mahdollisuus muuttaa panoraamakuvia ja 360 asteen kuvia kolmannen osapuolen kameroista suoraan Matterportin 3D-malliksi.

Käytännössä tämä tarkoittaa suurta harppausta kehityksessä eteenpäin. Matterport tarjoaa enemmän vaihtoehtoja ja lisää 3D-kaappausteknologian saatavuutta eri kohderyhmille. Monipuolisuus tarkoittaa parempia mahdollisuuksia myös pienempien projektien 3D-dokumentointiin tai 3D-tilaesitysten luontiin.

Matterportin tehokas kuvankäsittelytekniikka tunnetaan nimellä Cortex. Se mahdollistaa 3D-teknologian uudet ominaisuudet, kuten upeiden 3D-mallien luominen kolmannen osapuolen kameroilla otetuista kaksiulotteisista kuvista. Näihin kameroihin kuuluu esimerkiksi Ricoh Theta V ja Insta360 ™ ONE X.

Matterport Cloud 3.0 pilvialustan tuo 3D-tekniikan kaikkien ulottuville. Uuden, edullisen aloitusratkaisun ansiosta kynnys 3D-maailmaan on matalampi kuin aiemmin. Ricoh Theta V ja Insta360 ™ ONE X -kameroiden hinta on Suomessa alle 500 euroa. Edullinen alkuinvestointi tuo 3D-kokemukset huomattavasti laajemmille markkinoille. Tämä edullinen 3D-tekniikka on tarkoitettu asiakkaille, jotka eivät vaadi Matterportin ammattilaisten tuotteiden tarkkuutta, suorituskykyä tai kuvan laatua.

Matterport on myös julkaissut uusimman Capture App 3- sovelluksestaan betaversion. Se toimii iPad-tabletin lisäksi nyt myös iPhone-älypuhelimissa. Matterportin pilvipalvelua on muutettu entistä intuitiivisemmaksi ja hallintalaitteiden organisointia on paranneltu. Myös pilvipalvelun nopeutta ja suorituskykyä on kasvatettu.

Matterport 3.0 -päivitykset

Workshop 3.0 – Matterportin kuvankäsittely ympäristössä on nyt intuitiivisempi käyttöliittymä, ominaisuudet ja hallintalaitteet on paremmin organisoitu.

Showcase 3.0 & SDK – Nopeus ja suorituskyky on parantunut huomattavasti. Lisääntyneen suorituskyvyn ansiosta varsinkin suurien 3D-tilojen prosessointiaika on lyhentynyt.

Capture App 3 – Matterportin 3D-kaappausohjelman (betaversio) uusi versio toimii nyt sekä iPhonessa että iPadissa. Ohjelmalla pystyy ohjaamaan ja hallitsemaan 3D-skannaus- ja latausprosessia saumattomasti kaikissa iOS-yhteensopivissa laitteissa. Uusi versio sisältää käyttöliittymän parannuksia olemassa olevien asiakkaiden palautteen perusteella sekä monia muita nopeuden ja suorituskyvyn parannuksia.

Lähde: https://matterport.com/matterport-news/matterport-unveils-new-cloud-platform-unlocking-ubiquitous-access-3d-technology/

Matterport Cloud 3.0 Pilvialusta pähkinänkuoressa

  • Cortex sisältää kyvyn muuttaa 360-asteen kuvia Ricoh Theta V ja Insta360™ ONE X -kameroista upeiksi 3D-kokemuksiksi hyödyntämällä koneiden oppimisalgoritmeja, jotka perustuvat Matterportin tietokantaan.
  • Cortex sisältää kolmiulotteisen älykkyyden, joka ymmärtää tilan, huoneen ja tilan yksityiskohtaiset ominaisuudet. Tekoäly valitsee automaattisesti valokuvat ja pystyy nimeämään huoneet suoraan itse. Cortex rakentaa kuvista itsenäisesti kolmiulotteisen mallin.