Matterport Pro2 3D -kamera toimii nopeammin kuin 3D-laserkeilaus. Se antaa tarkempaa kuvaa kuin kädessä pidettävät 3D-skannerit. Kamera tallentaa 2D-valokuvaus- ja 3D-tiedot kohteesta ja muotoilee näistä todellisen tuntuisen 3D-mallinnuksen. 3D-esitykseen voi lisätä tägejä. Jakaminen on helppoa ja voit ladata ne alas pistepilvenä Trimble RealWorks ja Trimble Business Center -ohjelmissa sekä Trimble SketchUp -visualisoinnissa. Myös ReCap® tai Revit® -ohjelmat toimivat. Perinteisiin laserkeilausratkaisuihin verrattuna Matterport on mallinnustyökaluksi hyvin edullinen.

Automaattinen talteenotto kerää vaivattomasti 4K:n tasoisia valokuvia ja muodostaa niistä kattavan 3D -pistepilven. Kameran käyttö on helppoa ja kaikki tapahtuu automaattisesti muutamalla napin painalluksella. Matterportin Pro2 3D -kameralla säästät jopa yli viikon työt, kun kamera hoitaa 3D-mallinnuksen, 360° kuvauksen ja 2D-kuvauksen. Järjestelmä luo videon automaattisesti muutaman tunnin sisällä siitä, kun olet kuvannut kohteen ja ladannut valmiin työn Matterportin pilvipalveluun.

Matterportin kamera perustuu RGB-kameran lisäksi Microsoftin Kinect-sensoriin. Kinect-sensori mittaa etäisyyksiä käyttäen infrapunakuvaa. Kohteen prosessointi tuotetaan kolmioidulla mallilla, jonka voi ladata .obj-tiedostona. Kolmioitu malli toimii siten, että tasomaisten pintojen tasoille luodaan kolmioita, jotka pienentävät pintojen pistemäärää.

Kuvaamista varten tarvitaan iPad-tabletti, jolla käynnistetään tilan kuvaaminen. Matterportin iPad-tabletille tehdyistä applikaatioista pystyy tarkastamaan, onnistuiko viimeisimmän kuvan liittäminen edellisiin kuviin. Sen jälkeen merkitään ikkunoiden ja peilien paikat ylimääräisten heijastusten välttämiseksi. Lopuksi valmis mallinnus lähetetään Matterport-palveluun, josta siitä valmistetaan automaattisesti 3D-mallinnus.

Tilan 3D-mallinnuksen pystyy helposti jakamaan muille nähtäväksi. Se voidaan lähettää myös vain rajoitetulle ryhmälle. Matterport-tiloihin voi helposti lisätä käyttäjiä, joille voi antaa myös editointioikeudet. Matterportilla tuotetun aineiston mittatarkkuus on cm-luokkaa. Tarkkuuteen vaikuttaa tilan koon lisäksi panoraamakuvien määrä. Kameran käyttömahdollisuudet ovat moninaiset: vuokrattavien, myytävien tai julkisten tilojen esittely, teknisten tilojen dokumentointi, rakentamisen dokumentointi, 3D-mallintaminen jne. Vain mielikuvitus on rajana!

 

Näin pääset alkuun

  • Pikaopas
  • Parhaat käytännöt
  • Miten Matterportin kameralla kuvataan?

Matterport Workshopin käytöstä

Usein kysytyt kysymykset

  • Peruskysymykset Matterportista
  • 3D-Skannaus
  • Matterportin Cloud Plan-pilvipalvelun valitseminen
  • 3D-tilojen muokkaaminen, katselu ja jakaminen
  • Lisäominaisuudet ja Virtuaalitodellisuus

Help Center