Matterport Pro2 3D -kamera toimii nopeammin kuin 3D-laserkeilaus. Se antaa tarkempaa kuvaa kuin kädessä pidettävät 3D-skannerit. Kamera tallentaa 2D-valokuvaus- ja 3D-tiedot kohteesta ja muotoilee näistä todellisen tuntuisen 3D-mallinnuksen. 3D-esitykseen voi lisätä tägejä. Jakaminen on helppoa ja voit ladata ne alas pistepilvenä Trimble RealWorks ja Trimble Business Center -ohjelmissa sekä Trimble SketchUp visualisoinnissa. Myös ReCap® tai Revit® -ohjelmat toimivat. Perinteisiin laserkeilausratkaisuihin verrattuna Matterport on mallinnustyökaluksi hyvin edullinen.

Automaattinen talteenotto kerää vaivattomasti 4K:n tasoisia valokuvia ja muodostaa niistä kattavan 3D -pistepilven. Kameran käyttö on helppoa ja kaikki tapahtuu automaattisesti muutamalla napin painalluksella. Matterportin Pro2 3D -kameralla säästät jopa yli viikon työt, kun kamera hoitaa 3D-mallinnuksen, 360° kuvauksen ja 2D-kuvauksen. Järjestelmä luo videon automaattisesti muutaman tunnin sisällä siitä, kun olet kuvannut kohteen ja ladannut valmiin työn Matterportin pilvipalveluun.

Matterportin kamera perustuu RGB-kameran lisäksi Microsoftin Kinect-sensoriin. Kinect-sensori mittaa etäisyyksiä käyttäen infrapunakuvaa. Kohteen prosessointi tuotetaan kolmioidulla mallilla, jonka voi ladata .obj tiedostona. Kolmioitu malli toimii siten, että tasomaisten pintojen tasoille luodaan kolmioita, jotka pienentävät pintojen pistemäärää.

Kuvaamista varten tarvitaan iPad-tabletti, jolla käynnistetään tilan kuvaaminen. Matterportin iPad-tabletille tehdyistä applikaatioista pystyy tarkastamaan, onnistuiko viimeisimmän kuvan liittäminen edellisiin kuviin. Sen jälkeen merkitään ikkunoiden ja peilien paikat ylimääräisten heijastusten välttämiseksi. Lopuksi valmis mallinnus lähetetään Matterport-palveluun, josta siitä valmistetaan automaattisesti 3D-mallinnus.

Tilan 3D-mallinnuksen pystyy helposti jakamaan muille nähtäväksi. Se voidaan lähettää myös vain rajoitetulle ryhmälle. Matterport tiloihin voi helposti lisätä käyttäjiä, joille voi antaa myös editointioikeudet. Matterportilla tuotetun aineiston mittatarkkuus on senttimetriluokkaa. Tarkkuuteen vaikuttaa tilan koon lisäksi panoraamakuvien määrä. Matterport-kameran käyttömahdollisuudet ovat moninaiset: vuokrattavien, myytävien tai julkisten tilojen esittely, teknisten tilojen dokumentointi, rakentamisen dokumentointi, 3D-mallintaminen jne. Vain mielikuvitus on rajana!

Näin pääset alkuun

  • Pikaopas
  • Parhaat käytännöt
  • Miten Matterportin kameralla kuvataan?

Usein kysytyt kysymykset

  • Peruskysymykset Matterportista
  • 3D-Skannaus
  • Matterportin Cloud Plan-pilvipalvelun valitseminen
  • 3D-tilojen muokkaaminen, katselu ja jakaminen
  • Lisäominaisuudet ja Virtuaalitodellisuus