3D-malli rakentamisessa: lisää tehokkuutta ja vähennä kustannuksia

Virtuaalinen 3D-malli on nopea tapa dokumentoida ja jakaa informaatiota. Monet menestyvät arkkitehtuuri- ja insinööritoimistot sekä rakennusliikkeet hyödyntävät Matterport 3D-mallia projektien eri vaiheissa. 

Täytä lomake… ja lataa 6 käytännöllistä esimerkkiä siitä, miten voit lisätä tehokkuutta ja säästää kustannuksia 3D-mallin avulla. 

Virtuaalinen 3D-malli rakentamisessa lisää tehokkuutta. Se on nopea menetelmä dokumentoida ja jakaa informaatiota rakentamisen eri vaiheista.

89%

uskoo, että virtuaalisuus on totta AEC:n tulevaisuudessa. 

82%

on sitä mieltä, että 3D-walkthrough parantaa kommunikointia.

Tutustu 3D-malliin rakentamisessa

Matterport-järjestelmä

Yhdellä kuvauskerralla:

3D-malli + lisätiedot

Mattertag-toiminnon avulla 3D-malliin voi pilvipalvelussa lisätä tekstiä, lisäkuvia, videoita, liitteitä (esim. pdf), äänitiedostoja ja linkkejä.

Valokuvat

Matterport Workshop -editointitilasta voi tallentaa perinteiset 2D-kuvat kohteesta usealla eri resoluutiolla. Voit tallentaa kuvia mistä tahansa 3D-mallin kohdasta.

Tilojen perinteiset pohjakuvat

Samalla kuvauskerralla tiloista saa myös tarkat pohjapiirrokset kohteesta. Erittäin kätevä ominaisuus: vanhemmista rakennuksista ei välttämättä ole pohjakuvia lainkaan tai kiinteistöihin myöhemmin tehdyistä muutoksista ei löydy tietoja.

Korkean resoluution pohjakuvat

Saat nopeasti ”ylhäältä alas” -näkymän työkohteeseen. Voit käyttää AutoCAD- jäljityselementtiä tai Maya, 3ds Max tai muuta 3D-ohjelmistoa. Pohjapiirros on ainutlaatuinen, ortogonaalinen näkymä 3D-mesh-mallista. Voit tehdä omat näkymäsi 3D-meshverkosta käsittelemällä OBJ-tiedostoa itse.

Tilojen 3D-nukkekotinäkymä

Nukkekotinäkymän avulla kerroksiin, huoneisiin ja pohjapiirrokseen pääsee tutustumaan kokonaisuutena. Nukkekotinäkymässä kohteessa voi liikkua, vertailla tiloja ja tutkia yksityiskohtia kuin olisi paikan päällä.

Videot

Pilvipalvelu toteuttaa valmiit lyhyet videot ja 360-kuvat, joita voi hyödyntää esityksissä.

Matterport tarjoaa monipuolisia ominaisuuksia dokumentointiin, as-built-vaiheiden 3D-skannaamiseen sekä kommunikointiin kollegoiden kanssa.

3D-malli rakentamisessa: Lisää mahdollisuuksia

Suunnittelu- ja BIM-mallinnusprosesseja voi rikastaa työmaiden digitaalisella pistepilvidatalla. Matterportin alusta integroituu saumattomasti alan yleisiin ohjelmistoihin kuten SketchUp, Trimble RealWorks, Revit, AutoCAD ja muut BIM-ohjelmistot. Ota 3D-malli käyttöön, tee muistiinpanoja, jaa ja vie pistepilvi suoraan muihin ohjelmistoihin.

 • Täysin automaattinen pistepilvi, jossa kaikki skannauspisteet on rekisteröity
 • Värillinen pistepilvi, joka perustuu 360 asteen panoraamakuviin ja jonka tarkkuus on 1% luokkaa.

Näin avaat pistepilven ReCap- ja Revit-ohjelmassa:

https://3d-malli.fi/wp-content/uploads/2019/03/smallestsize_Matterport_to_Revit_lowdefinition.mp4

Matterport yhdistää 3D-syvyysdatan 2D-visuaaliseen dataan tekstuurisen 3D-mesh-verkon luomiseksi. Matterport käyttää OBJ-tiedostoa nukketalo-näkymän luomiseksi 3D-tilaesityksessä. 3D-kehittäjät ja VR-harrastajat voivat käyttää OBJ-tiedostoa luodakseen projektiaan varten 3D-mallin, joka on digitaalinen kaksonen todellisesta kohteesta. Matterport suosittelee Maya, 3D Studio Max tai Meshlab -ohjelmia OBJ-tiedoston kanssa. Maya-ohjelman kohdalla on mahdollista, että joudut muuttamaan OBJ-tiedoston FBX-tiedostoksi. Jos haluat käyttää SketchUp-ohjelmaa, tarvitset laajennuksen, jotta voit avata OBJ-tiedostoja ohjelmassa. OBJ-tiedostojen asteikko on 1 yksikkö = 1 metri. Sinun on ehkä päivitettävä 3D-ohjelmistosi asteikkoa tai muuttaa mallin mittakaavaa lataamisen jälkeen.

Ota mitat suoraan 3D-mallista. Opi kuinka.

Mittaa etäältä − ei ole tarvetta palata kohteeseen vain mittaamista varten. Määritä esineiden, huoneiden tai jopa koko kohteen mitat. Mittauksen tarkkuus on 1%:n luokkaa. Workshop-mittaukset tehdään 3D-mesh -mallissa. Voit myös ladata pistepilven koneellesi ja tehdä mittaukset ReCap-ohjelmassa.

Sama kuin korkean resoluution pohjapiirrokset, mutta nopea pystysuora näkymä kaikesta kattoon asti. Voit tarkistaa tuuletusakselit, johdotuksen, putkiston, eristyksen ja paljon muuta.

Helppokäyttöinen järjestelmä

Matterport Pro 2 3D-kameralla kuvaamiseen ei tarvita aiempaa kokemusta. Aineiston siirto ja käsittely pilvipalvelussa on helppoa. Erillistä koulutusta tai ohjelmointitaitoja ei tarvita. Pilvipalvelu käsittelee aineiston automaattisesti. Käyttäjä saa valmiin materiaalin, joka on helposti ja nopeasti jaettavissa eteenpäin.

Matterport Pro2 3D-kamera

 • Pro-tason kuvaresoluutio (134 MP) ja 3D-tarkkuus
 • Soveltuu kaikenkokoisten tilojen skannaukseen
 • Korkealaatuinen 3D-tiedonkeruu, rajattomasti  4K-valokuvia
 • Helppo käyttää. Skannaukset napin painalluksella. 
 • Tehokas akku kestää koko päivän
 • iOS-yhteensopiva. Matterport Capture -sovellus.

Lisätietoa Geotrimin verkkokaupassa. 

TILAA TÄSTÄ

3D-sensori

 • Strukturoitu valo (infapuna) 3D-sensori
 • 20 s keruuaika/skannaus/pyyhkäisy
 • 99 % tarkkuus kantaman alueella
 • 4.5 m maksimikantama
 • 3D-datan rekisteröinti: Automaattinen
 • Syvyysresoluutio: 10 pist./ aste

Rakenne

 • Kestävä, musta muovikotelo
 • Valmistusmaa: USA
 • Mitat: (230 x 260 x 110 mm)
 • Paino: 3.4 kg

GPS

 • Sisäinen

Kuvatuotanto

 • Panoraamapikselit: 134.2 MP, tasainen suorakulma
 • Ulosladattavien kuvien maksimikoko:  8092px x 4552px
 • Linssit: 4K Full Glass
 • Valkotasapaino: Automaattinen, täydellinen
 • 360° (vasen-oikea) x 300° (pysty) näkökenttä

Data

 • WiFi siirtämään data kamerasta iOS-laitteelle Capture-sovelluksella
 • WiFi 802.11 n/ac 5 Ghz

Virta

 • Litium-ioni -akku
 • 8 tuntia skannausta yhdellä latauksella
 • Täyteen lataamisen kesto: 4.5 tuntia
Suomenkieliset pikaohjeet

Kattavat opastusvideot: Matterport Academy

PILVIPALVELU

Matterport Cloud- pilvipalvelu sisältää pääsyn tietojen hallintaan sekä pilviohjelmiston, jonka avulla hallitaan, editoidaan ja jaetaan aineistoja. Pilvipalvelua ylläpitää Matterport.

Kysy lisätietoja

Valitse palvelun koko sen perusteella kuinka moneen 3D-malliin sinun on kerrallaan päästävä tai kuinka monta tiloja hallinnoivaa käyttäjää tarvitaan.

Lisätuotteet ja -palvelut

Voit ladata lisäpalveluita jokaisesta luomastasi Matterport-3D-mallista. Tietyt palvelut (kuten 2D-valokuvat) ovat ilmaisia ja rajoittamattomia. Muut palvelut  tarjotaan pientä maksua vastaan.

Maksullisia lisäpalveluita: Kaavamainen pohjapiirros, MatterPak, Google Street View

1

Tehokas

Jokainen 360º- skannaus kestää alle minuutin. Skannaukset rekisteröidään automaattisesti ja valmiin mesh-mallin saat käyttöösi muutaman tunnin sisällä skannauksesta.

2

Automatisoitu

3D-skannaus tapahtuu yhden napin painalluksella. Kohdistuspisteitä sekä manuaalista kohdistusta ei tarvita. Kaikki on automatisoitua!

3

Tarkkuus 1%

Skannaus ei ole vain nopeaa, vaan myös riittävän tarkkaa, jotta saadaan tarkkoja pistepilviä ja monikulmioita, joita käytetään rakentamisen suunnitteluun sekä dokumentointiin.

Webinaareja

Rekisteröidy katsomaan webinaaritallenteet. Rekisteröitymisen jälkeen lähetämme sähköpostiisi linkin tallenteeseen.

www.matterport.com

Monipuolinen, mutta silti edullinen

Matterportin 3D-kamera ei maksa enempää kuin tavallinen hyvätasoinen järjestelmäkamera. Tutustu ja tilaa Geotrimin Verkkokaupasta.

Pilvipalvelussa on valittavissa eri tasoja riippuen siitä kuinka monta 3D-mallia tarvitset kuukaudessa. Kustannustehokas ratkaisu ottaa huomioon käyttäjien erilaiset tarpeet. 

Tilaa 3D-kamera tästä Kysy pilvipalvelusta