Usein kysytyt kysymykset

Matterport Space (suomeksi Matterport-tila) on täydellinen, kolmiulotteinen virtuaalinen esitys reaalimaailmasta, joka on luotu Matterport-kameran tuottamista 2D-kuvista (RGB) ja 3D-tiedoista. Matterport-tilassa voi navigoida pöytätietokoneen tai mobiililaitteen selaimella tai virtualitodellisuudessa Samsung Gear VR:n, Google Cardboardin tai Google Daydreamin kautta.

Yhdessä pilvipalvelun ja 3D Showcase-sovelluksen kanssa  Matterport Space muodostaa 3D-järjestelmän, jossa erilaiset organisaatiot ja toimialueet voivat hyödyntää 3D-virtuaalimalleja.

Katso 3D-malleja

”Media” on alusta, jossa 3D-mallit luodaan ja jaetaan. Alustan tuotteet ja palvelut on suunniteltu reaaliympäristön skannaamiseen ja muokkaamiseen Matterport Cloudin työkalujen avulla (Workshop-työkalut) sekä sen jälkeen 3D-mallien jakamiseen muille.

Avainominaisuudet:

 • Tehokas 3D-datan prosessointi
 • Matterport Capture -sovellus iPadille (Matterport-kameran käyttöä varten)
 • Upotettava web player
 • Offline-pääsy kaikkiin tiloihisi iOS:n Showcase-apin kautta.
 • Lisäpalveluita, mm. mustavalkoiset pohjapiirrokset 2D Floor Plans (eri maksusta) ja virtuaalitodellisuus

Matterport Spaces -ohjelmaa voi kokeilla verkossa tai mobiililaitteeltasi ilman Matterport-kameraa tai pilvipalvelua:

 • Matterportin julkinen 3D-Galleria (VR-yhteensopiva: GearVR, Google Cardboard, WebVR)
 • 3D Showcase iOS:lle (voit katsella julkisia Tiloja offline-tilassa alkuperäisellä iOS-sovelluksella)

Matterport Cloud (my.matterport.com) on tehokas alusta, joka prosessoi 2D- ja 3D-datan interaktiivisiksi 3D-ympäristöiksi. Cloud on paikka, jossa hallinnoit, käsittelet ja jaat 3D-mallejasi.

Matterport Cloud -pilvipalvelusopimus sisältää:

 • Tehokas kuvankäsittelyalgoritmi, joka huolehtii kaikesta, aina 3D-kohdistuksesta valkotasapainon säätämiseen.
 • Nopea, luotettava hosting, joten Tilasi ovat kaikkialla saatavissasi ja latautuvat nopeasti myös mobiililaitteilla.
 • 3D Showcase web-player, jonka ominaisuuksia ylläpidetään ja päivitetään säännöllisesti ja joka pidetään yhteensopivana kaikkien yleisimpien web-selainten kanssa.
 • Workshop sisältää editor-työkalun, jolla muokkaat Tilojasi, lisäät tägejä (lisätietolappuja), luot opastettuja kierroksia sekä kokoat 2D-valokuvagallerioita
 • Pilvipalvelutili ja Tilan hallinnointiportaali käyttäjien ja yksityisyyden hallinnoimiseksi

Voit luoda 3D-tilasta 2D-valokuvia tulostusta varten, videoita ja paljon muuta.

Jos olet perehtynyt 3D-mallinnusohjelmistoihin, voit ladata OBJ-tiedoston, joka sisältää 2D/3D-tiedot. Rakennus- ja insinöörialojen ammattilaiset voivat viedä värillisiä, rekisteröityjä pistepilviä ja heijastettuja kattosuunnitelmia Matterpak-ohjelman avulla.

Matterport kehittää uusia innovaatioita ja parannuksia tarjoamaan enemmän etuja  kamerasta ja alustasta. Näitä voivat olla laitteeseen tai ohjelmistoon tehdyt parannukset.

SaaS-ratkaisun ansiosta Matterport voi lisätä ominaisuuksia ja korjata bugeja ilman, että asiakkaiden on itse tehtävä päivityksiä järjestelmään. Uudet ominaisuudet ja toiminnot ovat yleensä yhteensopivia jo olemassaolevien Tilojen kanssa.

Matterport Pro2 3D-kameralla on vuoden takuu normaalikäytössä. Tarkemmat tiedot saat myyntisopimuksen ehdoista.

Lisää kysyttävää?
Matterport-kameroiden tekninen tukemme auttaa:
puh. 0207 510 600

Matterport-tilan luominen on helppoa Matterport Pro2 3D -näytöllä:

 • Laita Matterport 3D-kamera kolmijalan päälle. Yhdistä iPad kameran sisäiseen WiFi-verkkoon.
 • Paina iPadissa Capture-sovelluksessa ”skannaa”. Kamera pyörii automaattisesti 360 astetta. Jokainen skannaus kestää noin 60 sekuntia ja sisältää skannauksen, siirron ja kohdistuksen.
 • Kun skannaus on valmis, sovelluksessa näkyy ylhäältä alas esikatselu. Tämä näyttää sen, mitä olet jo kuvannut. Mustat alueet ovat paikkoja, joita on vielä kuvattava, jotta 3D-mallinnuksesta saadaan tarkka.
 • Kun olet skannannut haluamasi kohteet, liitä iPad internetiin ja siirry Matterport Cloudiin käsittelyä varten.
 • Muutaman tunnin kuluttua täydellinen 3D-tila on tililläsi, valmiina muokattavissa (aseta Aloituspiste 3D-esittelykierroksellesi, lisää Mattertag ™ -viestejä, luo korosteita, jne.). Voit myös jakaa 3D-esityksen upottamalla sen verkkosivustoosi, jakamalla URL-osoitteen sosiaalisissa kanavissa tai jakamalla omalla MLS:llä tai lähettämällä kollegoillesi suoraan.

Et. Sinun ei tarvitse olla ammattimainen valokuvaaja tai teknikko, jotta pystyisit käyttää tätä kameraa – Matterport Pro2 3D-kamera on suunniteltu helppokäyttöiseksi ja kaikkien käytettäväksi.

Toisin kuin yleensä valokuvauksessa, Matterport Pro2 3D-kameraa käytettäessä ei tarvita erityistä valaistusta. Kamera käyttää suurta dynaamista aluetta (HDR) tasapainottamaan valotasoja niin, että Matterport-tilat näyttävät tasapainoisilta ja johdonmukaisilta.

Matterportin täysin automatisoitu kuvaprosessi suorittaa myös valkoisen tasapainotuksen, värinkorjauksen ja automaattisen panoraamanäkymän, joten kuvien käsittely jälkikäteen ei ole tarpeen.

Matterportin Pro2 3D voi tallentaa ulkoalueita 360°-näkyminä. 360°-näkymät ovat pallomaisia 2D-panoraama-kuvia, joita käyttäjät voivat tarkastella eri suunnista. 360°-näkymät ovat 3D-esityksessä mukana, mutta eivät ole kohdistettuja kuten  normaalit skannaukset.

Koska suora auringonvalo voi häiritä normaalia 3D-skannausta, suosittelemme ulkona ja aurinkoisilla alueilla käyttämään 360 °-näkymiä.

3D-skannaus rakennusten ulkopuolelta (esimerkiksi tien kuvaaminen taloon) ei ole tuettu. Kuitenkin jotkut Matterportin käyttäjät ovat onnistuneet kuvaamaan myös puutarhoja ja terasseja, kun kuvatessa ei ole ollut suoraa auringonvaloa (kuten aamunkoitossa tai hämärässä).

Tyypillinen asuinrakennus vie noin 50 skannausta ja 450 megatavua tilaa iPadistasi. Kun skannaustyö ladataan palvelimille käsittelyä varten, voit poistaa sen iPadista. Suosittelemme kuitenkin säilyttämään skannaustiedot niin kauan kuin mahdollista. Tämä on suositeltavaa sen varalta, mikäli myöhemmin haluat lisätä skannauksia tai muuttaa merkintöjä. Suosittelemme, että käytät suurinta mahdollista iPadia. Tallennustilaa ei koskaan ole liikaa!

Jotta voit käyttää Matterport Pro2 3D-kameraa, tarvitset iPadin, jossa on riittävästi tallennustilaa kaikille Matterport-tiloillesi.

Tarvitset myös jalustan, joka sopii 4,5 kg:n painoiselle kameralle ja on yhteensopiva pikalukituspidikkeen kanssa (kameraan on sisäänrakennettu pikalukituslevy).

Suosittelemme myös, että hankit kameralle kantolaukun.

Tyypillisen kohteen skannaamiseen kestää keskimäärin noin 38 minuuttia, kun kyseessä on 186 neliömetrin suuruinen alue.

Skannausaika voi vaihdella riippuen (1) kohteen monimutkaisuudesta ja (2) 3D-tilan aiotun käytön mukaan. Molemmat tekijät vaikuttavat siihen, kuinka monta skannausta kannattaa tehdä.

Skannausten lukumäärä taas vaikuttaa siihen aikaan, mikä tilan kuvaamiseen kuluu. Esimerkiksi hyvin suljetut tilat, kuten MEP (mekaaniset, sähköiset, putkityöt), vaativat tiheämpää skannausta, jotta riittävästi 3D-tietoa saadaan talletettua. Avoimet kaupalliset kiinteistötilat, kuten tyhjä tehdas, vaatii vähemmän skannauksia.

Matterport mallintaa jopa 200 skannausta onnistuneesti 3D-mallinnukseksi. Tämä on enemmän kuin tarpeeksi useimpien asuinkiinteistöjen osalta – 200 skannausta voi kattaa jopa 930 neliömetriä.

200 skannausta suuremmat mallit voidaan ladata, mutta Matterport ei voi taata, että näitä voidaan käsitellä onnistuneesti.

Suurille kohteille (kuten kaupallinen rakennus, josta löytyy useampia kerroksia) suositellaan alueiden jakamista ja erillisten Matterport-mallien luomista näille alueille. Skannauksen jälkeen pystyt liittämään alueet yhteen ja voit luoda yhtenäisen navigointipolun.

Skannauspaikkojen on hyvä olla n. 1,5 m – 2,5 m erillään toisistaan. Seuraavan skannauspaikan on oltava edellisen skannauksen näkökentän sisällä. Jokaisen skannauksen jälkeen saat skannausnäkymän IPadiisi, josta voit tarkistaa, mitkä kohdat ovat jääneet mustiksi. Seuraavaksi skannauspisteeksi valitaan paikka, joka ei ole jäänyt mustaksi.

Toisin kuin 360 asteen valokuvan muokkausjärjestelmissä, jotka edellyttävät manuaalista kohdistusta ja mittausta täydellisen esittelykierroksen luomiseksi, Matterport on täysin automatisoitu järjestelmä.

Koska Matterport saa reaaliaikaiset 3D-tiedot 2D-kuvien lisäksi, Matterportin pilvipalvelu luo valmiin 3D-tilan ilman että käyttäjän tarvitsee tehdä manuaalista työtä. Tämä on läpimurto 3D-kuvausteknologiassa ja erottaa Matterportin muista 2D-kuviin perustuvista ”virtuaalikierros”-tekniikoista.

Matterport Workshop on pilvipalvelussa oleva web-sovellus Matterport-tilojen muokkaamista varten. Tässä muutamia asioita, joita voit tehdä Matterport Workshopissa:

 • Ottaa 2D-kuvia.
 • Nostaa esiin kohokohtia ”Highlight Reel” ja luoda opastettuja kierroksia.
 • Käyttää Mattertag™-viestilappuja lisäinformaation antamiseksi
 • Ottaa 3D-mittaukset käytettäväksi virtuaalitodellisuudessa.
 • Lisätä kuvauksia, yhteystietoja ja huonekylttejä

Workshopissa (3D-editori) voit kaapata Matterport-tilasta 2D-kuvia. 2D-kuvat ovat saatavissa useissa eri resoluutioissa ja niiden käyttö online-kuvagallerioissa on vaivatonta.

Kun skannaat tilan Matterportin Pro2-kameralla, voit käyttää 2D-kuvia myös tulostustarkoituksissa.

  Voit! Ilmaisella näytön kaappausohjelmistolla ja muutamalla yksinkertaisella videonmuokkauskokemuksella voit luoda Matterport -tila ympäristöön videoita, joita voit käyttää lisämarkkinoinnissa.

Mattertag™ on ainutlaatuinen toiminto. Sen avulla voit merkitä 3D-tilaasi hyödyllisiä lisätietoja: kuvauksia, hintoja tai linkkejä muihin sivuille, Nämä on linkitetty suoraan 3D-mallisi todellisiin pisteisiin.

Voit upottaa 3D-esityksen samalla tavalla kuin upottaisit YouTube-videon yksinkertaisella iframe-kehyksellä. Voit lisätä sen itse tai pyytää verkkovastaavaa lisäämään sen. Matterport -tilan upottaminen on yksinkertaista ja samanlaista kuin YouTube-videon upottaminen. Tässä on näyte Matterport -tilan upotuskoodista:

< iframe width = ”650” height = ”365” src = ” https://my. matterport. com / show/ ? m = aSx1MpRRqif ” frameborde r=”0″ allowfullscreen> < /iframe >

Matterport 3D Showcase toimii kaikkien web-selainten kanssa, jotka tukevat WebGL:ää
Lisätietoa: get.webgl.org.

Matterport VR, eli Matterportin virtuaalitodellisuus, on tällä hetkellä saatavilla ilmaiseksi erilaisissa virtuaalitodellisuusjärjestelmissä, kuten:

 • Samsung Gear VR
 • Google Cardboard
 • Google Daydream (WebVR:n kautta)

Kaikkia uusia luomiasi Matterport-tiloja voidaan katsella virtuaalilaseilla ilmaiseksi. Valtaosa nykyisistä tiloista on jo muutettu VR:ksi.

Kyllä, voit tilata mustavalkoiset kaavamaiset pohjaratkaisut mihin tahansa Matterport -tilaasi eri maksusta. Tilin järjestelmänvalvojan on otettava tämä ominaisuus ensiksi käyttöön. Sen jälkeen voit tilata pohjapiirrokset suoraan Matterport-tilasi tietosivulta (Space Detail Page).

Kehittäjäalusta on saatavissa kolmannen osapuolen kehittäjille sovellusten luomiseksi Matterportin teknologialla.

Learn more about the program.

Tällä hetkellä Matterport ei tarjoa paikallista isännöintiratkaisua, eikä se ole Matterportin suunnitelmissa. Matterport uskoo, että SaaS (Software as a Service) -malli, jolla on keskitetty pilvipalvelustrategia, on parempaa sekä käyttäjälle että Matterportille, koska tämän avulla Matterport voi tarjota usein päivityksiä, tehokasta käyttöönottoa ja parempaa tukea. Näiden etujen takia SaaS-ratkaisu ylittää paikallisen hosting-palvelun edut.