Mikä on MatterPak™

MatterPak ™ Bundle on joukko kaupallisia 3D-ominaisuuksia, jotka tuodaan kolmansien osapuolten ohjelmiin. MatterPak ™ Bundle sisältää:

  • Värillisen pistepilven(.xyz)
  • Heijastetun kattotasokuvan (.jpg ja .pdf)
  • Korkearesoluutioisen pohjapiirroksen (.jpg ja .pdf)
  • Kolmioverkkomallin Matterportin nukkekotinäkymästä (.obj)

MatterPak ™ Bundle on tarkoitettu esimerkiksi seuraaville käyttäjille:

  • Arkkitehdeille ja insinööreille rakennusmallien tekoon
  • Rakennusalan ammattilaisille dokumentointiin ja liikevaihdon paketointiin.

MatterPak ™ -paketti on a la carte -ostos. Matterport laskuttaa kuukauden lopussa pilvipalvelussa tehdyistä ostoksista. Laskusi kuukauden lopussa heijastaa kaikki tekemäsi ostosi edelliseltä kuukaudelta.

  • 3D-tiedot ovat tarkkoja- 100m mittauksessa tarkkuus voi heittää +/- 1.
  • Pistepilvi ja OBJ-asteikko: 1 yksikkö = 1 m.
  • Kattosuunnitelma ja pohjapiirrokset sisältävät mittakaavan.

MatterPak-tiedoston lataus

Kirjaudu my.matterport.com-sivustolle ja valitse Space, josta haluat ladata MatterPak-tiedoston omaan käyttöösi.

Välilehdeltä voi ostaa/ladata mallin MatterPak-pakettina. Mallin saa obj-formaatissa ja sen tekstuurit jpg-kuvina sekä mtl-tekstuuritiedoston. Lisäksi mallista saa pistepilven xyz-formaatissa ja värilliset pohjapiirrokset katosta ja lattiasta pdf- ja jpg-formaateissa. Mikäli paketti on jo ostettu, voidaan malli ladata samalla tavalla kuin FloorPlan oikean yläreunan painikkeesta.

Mikä on pistepilvi?

Pistepilvi koostuu kolmiulotteisista pisteistä, jotka on syntynyt 3D-sensorien mittauksen (esimerkiksi 3D-skannauksen) yhteydessä.  Tällöin kukin piste esittää jonkin kohteen osaa 3D-sensorin ympäristössä. Jokainen 3D-sensori tuottaa pistepilvensä eritavoin, mutta esitellään tässä yhden sensorin eli laserkeilaimen pistepilven tuottaminen. Laserkeilauksessa mittakeilain lähettää lasersädekimppuja, jotka kimpoavat kohteesta takaisin vastaanottimeen. Laserkeilauksella pystytään laskemaan kohteen etäisyys, intensiteetin muutos sekä kimpoamispisteen tarkat koordinaatit.

3D-skannauksessa syntyneitä kolmiulotteisia pisteitä voi olla satoja tai jopa miljoonia. Kun nämä kolmiulotteiset pisteet on yhdistetty tietokonemalliksi, saadaan pistepilvi. Pistepilven avulla saadaan hahmotettua keilatun kohteen pinta.

Miten Matterportin luoma pistepilvi toimii?

Voit ladata alan standardin mukaisen OBJ-tiedoston mistä tahansa Matterport-tilastasi. Tämä sisältää sekä 3D-mallin että tekstuurit tilasta. Jos käytät 3D-tietoja mallinnukseen, voit ladata myös värillisen pistepilven– ja hyödyntää sitä kolmannen osapuolen ohjelmistossa kuten Autodesk Revit, ReCap tai Maya.

Näin avaat Matterportin pistepilven ReCap- ja Revit-ohjelmassa: