Virtuaalinen 3D-malli on helpoin ja nopein tapa dokumentoida ja käyttöohjeistaa kiinteistönhuolto ja talotekniikka -kohteet.

Tutustu kiinteistönhuollon 3D-malliin

3 tapaa hyödyntää 3D-mallia kiinteistönhoidossa

1

Käyttöliittymä

3D-malliin voi tehdä esittelyn kiinteistön taloteknisistä ratkaisuista kuten ilmanvaihdosta tai lämmitysjärjestelmistä ja niiden sijainnista. Pilvipalvelussa voi luoda valmiin kulkusuunnitelman, joka sisältää tarkistettavat pisteet ja antaa ohjeet, joihin voi tutustua etukäteen ennen varsinaista kierrosta.

2

Työntekijöiden ohjeistus

3D-mallin avulla kohteen voi esitellä työntekijöille ja yhteistyökumppaneille etukäteen. Mattertageihin voi sijoittaa tekniikan käyttöohjeet ja lisätiedot pdf:nä, kuvina, videoina tai linkkeinä. Visuaalinen 3D-malli auttaa sijoittamaan tiedot juuri oikeaan kohtaan. Mallissa voi myös esitellä havainnollisesti  mitä ja miten kohteissa olevia vikoja korjataan.

3

Dokumentointi

Matterportilla kohteet on erittäin nopeasti ja kattavasti dokumentoitavissa verrattuna perinteiseen valokuvaamiseen. Jo rakennusvaiheessa voi dokumentoida esimerkiksi pintamateriaalien alle tulevien kaapeleiden sijainnit. Myös vahinkotilanteissa dokumentointi kannattaa. Kuvia ei voi jälkikäteen muokata. 3D-mallissa kohteita voi tarkastella suurennettuna monesta eri suunnasta myös jälkikäteen.

Matterport-järjestelmä

Yhdellä kuvauskerralla

3D-malli + lisätiedot

Mattertag-toiminnon avulla 3D-malliin voi pilvipalvelussa lisätä tekstiä, lisäkuvia, videoita, liitteitä (esim. pdf), äänitiedostoja ja linkkejä.

Valokuvat

Matterport Workshop -editointitilasta voi tallentaa perinteiset digikuvat kohteesta usealla eri resoluutiolla.

Tilojen perinteiset pohjakuvat

Samalla kuvauskerralla tiloista saa myös tarkat pohjapiirrokset kohteesta. Erittäin kätevä ominaisuus: vanhemmista rakennuksista ei välttämättä ole pohjakuvia lainkaan tai kiinteistöihin myöhemmin tehdyistä muutoksista ei löydy tietoja.

Kiinteistönhuolto digitalisaation murroksessa

Tilojen 3D-nukkekotinäkymä

Nukkekotinäkymän avulla kerroksiin, huoneisiin ja pohjapiirrokseen pääsee tutustumaan kokonaisuutena. Nukkekotinäkymässä kohteessa voi liikkua, vertailla tiloja ja tutkia yksityiskohtia kuin olisi paikan päällä.

Videot

Pilvipalvelu toteuttaa valmiit lyhyet videot ja 360-kuvat, joita voi hyödyntää esityksissä.

Highlight Reel – valmiit kulkureitit

3D-malliin voi luoda valmiin kulkureitin, jonka avulla voidaan ohjeistaa huoltomiehiä tarkastamaan kohteessa tarvittavat asiat ja antaa toimintaohjeita tehtäviin.

Helppokäyttöinen järjestelmä

Matterport Pro 2/ Pro 3 -kameroilla kuvaamiseen ei tarvita aiempaa kokemusta. Aineiston siirto ja käsittely pilvipalvelussa on helppoa. Erillistä koulutusta tai ohjelmointitaitoja ei tarvita. Pilvipalvelu käsittelee aineiston automaattisesti. Käyttäjä saa valmiin materiaalin, joka on helposti ja nopeasti jaettavissa eteenpäin.

3D-kamera monipuolisten virtuaaliesitysten toteuttamiseen sisätiloista.

  • 99 % tarkkuus kantaman alueella
  • 4.5 m maksimikantama
  • 8 tuntia skannausta yhdellä latauksella

LiDAR-tekniikalla varustettu kamera, jolla toteutat kaiken saman kuin Pro2 -kameralla ja lisäksi korkeatasoisesti myös ulkotilojen virtuaaliesitykset. 

  • Maksimikantama 100 m
  • Paino 2,2 kg
  • Akun kesto: >220 skannausta olettaen, että skannaus jatkuu peräkkäin

3D-malli kiinteistönhoidossa ja omaisuuden hallinnassa

Virtuaalinen 3D-malli on nopea tapa dokumentoida ja jakaa informaatiota. Se soveltuu erinomaisesti kiinteistöjen hallinnan työkaluksi.

Täytä lomake… ja lataa 8 käytännöllistä esimerkkiä siitä, miten voit lisätä tehokkuutta ja säästää kustannuksia 3D-mallin avulla. 

Webinaareja

Rekisteröidy katsomaan webinaaritallenteet. Rekisteröitymisen jälkeen lähetämme sähköpostiisi linkin tallenteeseen.

Kiinteistönhuolto ja talotekniikka: Uutisia, artikkeleita ja 3D-malleja

Matterport Pro 3 – Uuden sukupolven 3D-kamera, joka määrittelee uudelleen tilan digitalisoinnin

Isompia tiloja, parempaa tarkkuutta ja nopeampaa kuvausta Matterport Pro...

Lue lisää
Matterport hissien ylläpidossa

Supravis Oy:n tavoitteena on varmistaa hissien paras mahdollinen käyttäjäkokemus....

Lue lisää
Kiinteistönhuolto digitalisaation murroksessa

Kiinteistönhuolto on digitalisaation murroksessa. Kun tiedon määrä on suuri,...

Lue lisää

www.matterport.com

Monipuolinen, mutta silti edullinen

Matterportin 3D-kamera ei maksa enempää kuin tavallinen hyvätasoinen järjestelmäkamera. Tutustu ja tilaa Geotrimin Verkkokaupasta.

Pilvipalvelussa on valittavissa eri tasoja riippuen siitä kuinka monta 3D-mallia tarvitset kuukaudessa. Kustannustehokas ratkaisu ottaa huomioon käyttäjien erilaiset tarpeet. 

Tilaa 3D-kamera tästä Kysy pilvipalvelusta