Tutustu 3D-malliin

Monet museot ja julkiset kulttuurihistorialliset rakennukset ovat jo Suomessa saavutettavissa Matterport 3D-malleina. Tutustu esimerkkeihin. Matterportin avulla toteutetaan elävät opastetut kierrokset, kohteisiin voi lisätä kiinnostavaa tietoa teksteinä, videoina ja kuvina. 

Suomen Lasimuseon virtuaalinäyttelyn kaksi Matterport-mallia sisältää näyttelykierrokset museon kolmesta kerroksesta. Tutustu ensimmäisen kerroksen virtuaalimalliin tästä: 

Suomen lasimuseo 1.krs

Matterport 3D Showcase.

Matterport tekee museoista esteettömiä. Kapeita portaita sisältävä Gallen-Kallelan museon virtuaaliesitys on esteetön elämys myös vaikeasti liikkuville. Mattertageissa on lisätietoa, mm. puheen muodossa.

Gallen-Kallela

Matterport 3D Showcase.

3D-mallin etuja

KULTTUURIKOHTEIDEN DOKUMENTOINTI

3D-malli on digitaalinen kaksonen, jonka avulla arvokkaat kulttuurikohteet säilyvät jälkipolville. Mallista voidaan tuottaa pistepilvi, joka sisältää tuhansia pisteitä ja jokaisella pisteellä on oma koordinaattinsa.

OPASTA

Kulttuurikohteissa ja näyttelyhalleissa voi olla paljon kerroksia ja erilaisia tiloja. 3D-mallin avulla kävijöille on helppo havainnollistaa mitä missäkin on. 3D-malli toimii hyvin ”käyttöliittymänä”.

SAAVUTETTAVUUS

Kun näyttelyistä tai museosta toteutetaan 3D-mali, se on niidenkin saavutettavissa, jotka eivät fyysisesti ehkä pääse itse paikan päälle. 3D-mallista voi tehdä opastetun kierroksen.

Matterport-järjestelmä

Kaikki tämä yhdellä kuvauskerralla

3D-malli

Digitaaliset kaksoset – korkealaatuiset ja tarkat 3D-mallit. Mattertag-toiminnolla 3D-malliin voi lisätä tekstejä, still-kuvia, videoita ja äänitiedostoja.

Valokuvat printtiin ja someen

Matterport Workshop -editointitilassa 3D-mallista saa ladattua rajattoman määrän tulostuslaatuisia 4k-kuvia.

360° panoraamakuvat

Automaattisesti valmiit 360 asteen panoraamakuvat. Ja lisäksi saat OBJ, XYZ, JPG sekä PDF-tiedostot.

3D-nukkekotinäkymät

Nukkekotinäkymän avulla kerroksiin, huoneisiin ja pohjapiirrokseen pääsee tutustumaan kokonaisuutena. Nukkekotinäkymässä kohteessa voi liikkua, vertailla tiloja ja tutkia yksityiskohtia kuin olisi paikan päällä

Videot someen

Valmiit lyhyet mainosvideot somemarkkinointia varten.

Perinteiset pohjakuvat

Floor Plans. Tarkat pohjapiirrokset kohteesta.

Helppokäyttöinen järjestelmä

Matterport Pro 2/ Pro 3 -kameroilla kuvaamiseen ei tarvita aiempaa kokemusta. Aineiston siirto ja käsittely pilvipalvelussa on helppoa. Erillistä koulutusta tai ohjelmointitaitoja ei tarvita. Pilvipalvelu käsittelee aineiston automaattisesti. Käyttäjä saa valmiin materiaalin, joka on helposti ja nopeasti jaettavissa eteenpäin.

3D-kamera monipuolisten virtuaaliesitysten toteuttamiseen sisätiloista.

  • 99 % tarkkuus kantaman alueella
  • 4.5 m maksimikantama
  • 8 tuntia skannausta yhdellä latauksella

LiDAR-tekniikalla varustettu kamera, jolla toteutat kaiken saman kuin Pro2 -kameralla ja lisäksi korkeatasoisesti myös ulkotilojen virtuaaliesitykset. 

  • Maksimikantama 100 m
  • Paino 2,2 kg
  • Akun kesto: >220 skannausta olettaen, että skannaus jatkuu peräkkäin

Uutisia ja artikkeleita

Matterport Pro 3 – Uuden sukupolven 3D-kamera, joka määrittelee uudelleen tilan digitalisoinnin

Isompia tiloja, parempaa tarkkuutta ja nopeampaa kuvausta Matterport Pro 3 -kamera on jatkoa Pro2-kameralle, mikä...

Lue lisää
Digitaalinen kaksonen säilyttää historian

Notre Dame. Huhtikuun 15. päivä oli täynnä maailmanlaajuista surua. Pariisin sydämessä Citén saarella sijaitseva katedraali...

Lue lisää

MAHDOLLISUUKSIA

3D-malli avaa uusia mahdollisuuksia luoda virtuaalisia elämyksiä ja tapahtumia.

www.matterport.com

Monipuolinen, mutta silti edullinen

Matterportin 3D-kamera ei maksa enempää kuin tavallinen hyvätasoinen järjestelmäkamera. Tutustu ja tilaa Geotrimin Verkkokaupasta.

Pilvipalvelussa on valittavissa eri tasoja riippuen siitä kuinka monta 3D-mallia tarvitset kuukaudessa. Kustannustehokas ratkaisu ottaa huomioon käyttäjien erilaiset tarpeet. 

Tilaa 3D-kamera tästä Kysy pilvipalvelusta