Paperinpyörittely siirtyy historiaan. Digitaaliset vaihtoehdot syrjäyttävät paperin. Kiinteistönhuolto on digitalisaation murroksessa. Kun tiedonmäärä on suuri ja alati kasvava, ei paperiarkistointi pysy perässä. Näin on varsinkin kiinteistönhuollossa. Ongelmat eivät tule aikataulun mukaan, vaan usein yllätyksinä. Silloin kaikki olennaiset asiat pitäisi heti tietää ja tieto siirtää nopeasti oikeille ihmisille oikeisiin paikkoihin. Paperia ei voi siirtää puhelimella tai tietokoneella. Lisäksi paperiarkistossa voi olla piirustuksia, joihin on ”punakynällä” tehty muutoskuvia tai lisätty erilaisia muistiinpanoja. Merkinnät ja käsiala voivat olla miten epäselviä tahansa. Vaikka kuvat olisivat vielä selkeitä ja tarkkeetkin tehty huolella, voi ongelmia tulla. Jos esimerkiksi kiinteistöstä sattuu löytymään useampia samaa merkkiä olevia huollettavia ilmastointilaitteita, niin kuvan perusteella voi olla vaikeaa navigoida oikean laitteen luo.

Nykyään rakennuksista löytyy suuri ja kasvava määrä dataa. Ongelmana on kuitenkin se, ettei tietoa useimmiten hyödynnetä parhaalla mahdollisella tavalla. Ratkaistavaksi ongelmaksi jää usein se, miten tätä paisuvaa tietomäärää voitaisiin käyttää järkevämmin. Kuinka voidaan varmistaa, että kaikki olennainen informaatio löytyy yhdestä paikasta? Miten luodusta datasta saadaan kaikki tieto hyödynnettyä?

3D-käyttöliittymät Matterportilla

 

Matterport on monipuolinen 3D-todellisuuden kaappausjärjestelmä, jonka avulla pystyt tehostamaan dokumentointia entisestään. 3D-virtuaaliesityksiin voi kiinnittää Mattertag- viestejä, joihin voi kätevästi upottaa lisätietoa. Lisätieto voi olla kuva, teksti, video tai linkki. Havainnollisten Mattertag-opastusten avulla voit luoda tiloista ”käyttöliittymän”.

3D-virtuaaliesityksiin voi kiinnittää Mattertag- viestejä
3D-virtuaaliesityksiin voi kiinnittää Mattertag- viestejä, joihin voi kätevästi upottaa lisätietoa joko kuvan, tekstin, videon tai linkin avulla.

Virtuaalisen käyttöliittymän hyödyt piilevät siinä, että tiloihin voi tutustua etukäteen, milloin ja missä tahansa. Voit käyttää tietokonetta, tablettia tai kännykkää. Mattertag-opastuksen voi upottaa 3D-tilaesityksessä suoraan siihen kohtaan, missä sitä tarvitaan. Jos ilmastointilaite pitää huoltaa, voi ilmastointilaitteeseen upottaa suoraan Mattertag-viestin. Siihen voi kirjoittaa lisätietoa viimeisestä huoltopäivästä sekä upottaa otteita ilmastointilaitteen digitaalisesta huolto-oppaasta. Näin ei jää epäselväksi se, mitä pitää huoltaa, milloin pitää huoltaa ja kuinka pitää huoltaa. Kaikki tarvittava löytyy yhdestä paikkaa. Kun ilmastointilaite on huollettu, voidaan huolto kuitata Mattertag-viestiin.

Täältä pääset tutustumaan miltä Matterportilla luotu virtuaalinen käyttöliittymä voisi näyttää

 

 

 

Mitä muuta hyötyä Matterportin 3D-teknologiasta on kiinteistönhuollossa?

 

Virtuaalisen käyttöliittymän lisäksi Matterportin 3D-teknologiaa voit käyttää tarkkaa dokumentointia varten. Varsinkin tilanteissa, missä pitäisi arvioida rakennuksen sisällä sattuneiden vahinkojen suuruutta, Matterportilla luodut virtuaaliesitykset ovat korvaamattomia. Matterportin kamera on erinomainen dokumentointiväline, sillä Matterportissa jokainen skannauspiste on aikaleimattu, valokuvia ei voi muokata ja mitat ovat tarkkoja 1% tarkkuudella. Matterportin virtuaaliesityksessä pystyt myös suurentamaan näkymää, jolloin pienimmätkin vauriot voidaan löytää ja tarkistaa myös jälkikäteen virtuaalisesti.

 

Matterportissa jokainen skannauspiste on aikaleimattu, valokuvia ei voi muokata ja mitat ovat tarkkoja 1% tarkkuudella. 

 

Tämän lisäksi saat yhdellä kuvauskerralla otettua tilasta hyvin tarkat 3D-mitat, värillisen pistepilven, 99% tarkan pohjapiirroksen sekä 2D-valokuvia. Aikaa säästyy, kun kohteita ei tarvitse enää turhaan käydä valokuvaamassa tai mittaamassa uudelleen. Matterport tuottaa kaiken kattavan 3D-tilaesityksen. Esityksestä saat virtuaalisen käyttöliittymän lisäksi tilan mitat omalta koneeltasi, saat tilattua ajan tasalla olevat pohjapiirrokset, voit ottaa rakennuksesta rajatta 2D-valokuvia jälkikäteen sekä saat saman tien käyttöösi värillisen pistepilven. Tämän kaiken voit ladata suoraan koneellesi, milloin ja missä tahansa.

 

Kirjoittaja: Juliane Jokinen

Geotrim Oy toimii Matterportin maahantuojana Suomessa.

 

JÄRJESTIMME AIHEESTA ILMAISEN WEBINAARIN

Kiinteistönhuolto digitalisaation murroksessa

Webinaari: Matterportin ratkaisut kiinteistönhuoltoon

Järjestettiin tiistaina 15. lokakuuta 2019, klo. 10:00-11:00

Kiinteistöistä löytyy hillitön määrä dataa, mutta ongelmana on, ettei sitä hyödynnetä parhaalla mahdollisella tavalla.  Maksuttomassa webinaarissa pääset tutustumaan miten Matterport Pro2 3D-kameralla saat nopeasti ja vaivattomasti luotua havainnollisen 3D-käyttöliittymän mistä tahansa tilasta.

Webinaarissa opit kuinka voit luoda 3D-käyttöliittymän Matterportin 3D-tilaesityksistä, miten saat lisättyä havainnollisia opastuksia Mattertag-viestien avulla, kuinka käytät kameraa dokumentointia varten ja mihin kaikkeen muuhun pystyt hyödyntämään Matterportin kaikenkattavaa 3D-teknologiaa.

> LATAA WEBINAARITALLENNE <

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *