Matterport mahdollistaa 3D-mittaukset 3D-tilaesityksessä

Matterport julkisti uuden 3D-mittausominaisuuden, joka mahdollistaa mittausten tekemisen suoraan 3D-tilaesityksessä. Matterport luo hyvin tarkkoja digitaalisia kaksosia rakennetuista tiloista ja mittojen ottamisesta on tehty entistä helpompaa. Nyt kuka tahansa voi tehdä mittatarkkoja mittauksia suoraan virtuaaliesityksestä.

Uusi 3D-mittausominaisuus antaa virtuaalitilan haltijalle mahdollisuuden jakaa 3D-mittausmahdollisuus kenen tahansa kanssa, jolloin selaimessa voidaan tarkasti itse mitata tiloihin liittyviä mittoja, kuten huonekorkeuksia, ikkunoiden mittoja tai ovien ja muiden kulkuaukkojen leveyksiä. Kaikki tämä onnistuu yhdellä napsautuksella tietokoneella tai mobiililaitteella. Enää ei tule yllätyksenä, jos sohva ei mahdu ovesta sisään tai lipasto tulee ikkunan eteen.

”Mittaustila on tärkeä askel strategiassamme muuttaa rakennuksista saatava data toimiviksi oivalluksiksi”, Matterportin toimitusjohtaja RJ Pittman kertoo. ”Tämä uusi ominaisuus antaa asiakkaille korvaamattoman työkalun jakaa elintärkeää tietoa tiloista ja niiden ominaisuuksista. Älykkäämmän tilasuunnittelun, tilan käytön ja yhteistyön mahdollisuudet rakennetussa maailmassa ovat valtavat.”

Testaa Matterportin 3D-mittausominaisuutta:

Kiinteistöjen suunnittelun, rakentamisen, myynnin ja ylläpidon kanssa tekemisissä olevat toimialat kuten arkkitehtisuunnittelu, rakentaminen, jälleenmyynti, matkailu- ja vakuutusala hyötyvät Matterportin uudesta 3D-mittausominaisuudesta.

Napsauta mittasymbolia tilaesityksen vasemmasta alakulmasta 3D-mittaustoiminnon aktivoimiseksi.

”Mittaustila on loistava esimerkki merkittävästä innovaatiosta kiinteistövakuutuksen toimialalla”, kertoo CORE-ryhmän korvausvaatimusten johtaja Mark Whatley. ”Tämän uuden ominaisuuden ansiosta urakoitsijat ja eri alojen asiantuntijat voivat nopeasti varmistaa kiinteistön tietojen oikeellisuuden ja tarkkuuden. Matterportin tekniikka toimii myös luotettavana ja johdonmukaisena erimielisyyksien ehkäisyvälineenä, joka tarjoaa urakoitsijoille ja kaikille sidosryhmille mahdollisuuden välttää perinteiset sudenkuopat, jotka lisäävät tällä hetkellä hallintojätteen määrää toimialalla.”

AEC-ammattilaiset voivat jakaa Matterportin digitaaliset kaksoset omien sidosryhmiensä kanssa, jotta he voivat tarkistaa kiinteistöjen mittatietoja etänä mistä päin maailmaa tahansa. Tekniikka mahdollistaa myös tarjouksen tekemisen projektista suoraan digitaalisen kaksosen avulla, mikä vähentää dramaattisesti muutostilausten määrää.

”Matterportin mittaustila antaa käyttäjillemme lisäarvoa”, sanoi Apex Imaging Systemsin operatiivinen johtaja Dan Cardona. ”Pystymmme nopeasti tarkistamaan mittatiedot digitaalisella kaksosella ja parannamme tarjousten tarkkuutta. Säästämme lisäksi aikaa ja rahaa, koska työntekijöitä ei tarvitse lähettää ympäri maata tarkistamaan mittatietoja ”

Kiinteistöalan ammattilaisille uusi mittaustyökalu tuo ylimääräisen myyntivaltin, koska potentiaalisilla asunnonostajilla tai vuokralaisilla on mahdollisuus mitata vaikka omalta kotisohvaltaan miten huonekalut, taide-esineet, matot ja muut sisustuselementit sopivat myytävään tai vuokrattavaan asuntoon.

Matterportin uutiset eivät lopu tähän. Vuonna 2020 Matterport suunnittelee lanseeraavansa uuden mittausominaisuuden, joka tulee mullistamaan 3D-teknologiaa entisestään. Matterport tähtää siihen, ettei 3D-virtuaaliesityksessä tarvitse tehdä manuaalisia mittauksia juuri lainkaan. Matterportin tekoäly Cortex on alkanut tunnistamaan ja mittaamaan automaattisesti digitaalisesta kaksosesta ominaisuuksia, kuten oviaukkojen ja ikkunoiden mittoja sekä kattokorkeuksia, mikä säästää asiakkailta huomattavasti aikaa.

Tietoa Matterportista

Matterport on johtava paikkatietoyritys, joka digitalisoi ja dokumentoi rakennettua maailmaa. Ainutlaatuinen 3D-kuvantamistekniikka luo paikkatietokerroksen, joka voidaan jakaa eri toimialojen kesken. Yrityksen 3D-tietoalusta tekee nopeasti ja helposti olemassa olevasta tilasta tarkan ja kiehtovan digitaalisen kaksosen. Matterport-alusta auttaa asiakkaita hyödyntämään tilan tiedot sen elinkaaren kaikissa vaiheissa, mukaan lukien suunnittelu, rakentaminen, arviointi, markkinointi ja kunnossapito.

LÄHDE: https://matterport.com/matterport-news/matterport-enables-interactive-3d-measurements-its-spatial-data-platform/