Kiinteistönvälitystä kellon ympäri

Kiinteistövälitys on sesonkiluontoista. Asunnonvälittäjälle syklisyys on ongelma. Miten saat kauppoja syksyisin, kun koulut alkavat ja asiakkailla on muita kiireitä? Miten saat asiakkaat näytöille loskassa ja sohjossa?

Miten arkeen paluu näkyy kiinteistönvälityksessä?

Oikotien mukaan asunnon myyntiajat ovat huomattavasti pidempiä elokuun loppupuolella ja syyskuun alussa julkaistuissa kohteissa. (Oikotien tilastot 2016 ja 2017). Kiinteistönvälityksessä parasta myyntiaikaa on alkukevät maaliskuun ja huhtikuun puolella, jolloin myyntiajat ovat keskimäärin noin 90 päivää. Asuntojen myyntiaika on koko vuoden osalta keskimäärin 100 päivää. Oikotiellä myyntiin tulevia asuntoilmoituksia on keskimäärin yli 8500 kuukaudessa. Tästä voi vetää sen johtopäätöksen, että asunnon myyntiin kannattaa varata kolme kuukautta.

Asuntokauppaa vuodenajasta riippumatta

Totuus on, että asunnoille löytyy vuodenajasta riippumatta kysyntää ja tarjontaa, mutta sesonkien ulkopuolella myynti vain on työläämpää. Teknologia tarjoaa kuitenkin hyviä työkaluja hiljaisempien aikojen myyntiä tukemaan. Tärkeintä on saada potentiaalinen asiakas tutustumaan kohteeseen. Tämä onnistuu Matterportin 3D-kameralla, jolla voi helposti luoda 3D-ja VR-tilaesityksiä.

Pelkkä valokuva ei riitä. Potentiaalinen ostaja on voinut etsiä asuntoa verkon kautta pitkään ennen kuin uskaltaa ottaa kiinteistönvälittäjään yhteyttä. Valokuvista puuttuu immersio, ei synny aitoa mielikuvaa asunnon sisällä olemisesta. Asiakas saadaan netissäkin astumaan sisälle tilaan Matterportin 3D-tilan avulla.

Mitä hyötyä 3D- ja VR-tilaesityksistä on potentiaaliselle asunnon ostajalle?

2-ulotteisessa valokuvassa ei voi liikkua.Tämän vuoksi fyysinen asuntonäyttö on ollut pitkään ainoa tapa näyttää asunto potentiaaliselle ostajalle. Kiinteistönvälittäjän tehtävänä on ollut houkutella potentiaalinen asiakas asuntoon ja luoda mielikuva siitä millainen kohde olisi mahdollisen ostajan omana kotina.

Tämän perinteisen myyntitavan ongelmana on, että asuntonäyttöihin kuluu paljon aikaa ja rahaa. Se on kallista eivätkä tietyt rajalliset näyttöajat edes välttämättä sovi kaikille potentiaalisille ostajille. Sesonkien ulkopuolella kuten syksyisin myyntiajat venyvät ja kulut nousevat. Asiakaskontaktin hinta nousee.

Sekä ostajalle että myyjälle on huomattavasti vaivattomampaa, mikäli asunnosta tehdään 3D-malli, joka toimii virtuaalisena asuntonöyttönä. Matterportin kameralla 3D-mallin luominen on nopeaa ja helppoa.

Geotrim toimii Suomessa Matterport-kameroiden maahantuojana. Toimistomme sijaitsee Vantaalla ja opastamme, miten kameraa käytetään. Helppokäyttöinen kamerajärjestelmä luo automaattisesti 3D- ja VR-tilaesitykset, 360 asteen panoraamakuvat, 2D-valokuvia, videot markkinointiin sekä paljon muuta.

Lisätietoa >

 

Lähde: Keväällä myyt asuntosi nopeammin – lue miksi, Oikotie