Muokkaa 3D-mallia MPEmbed-lisäosan avulla

Matterportin 3D-tilaesitykset ovat jo itsessään hyvin vaikuttavia, mutta mitä jos voisit muokata valmista 3D-tilaesitystä lisäämällä yrityksesi logon virtuaaliesityksen infotaulukkoon? Tai jos kiinteistönvälittäjän kuva löytyisi suoraan puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen vierestä? Mitä jos voisit muokata Matterportin 3D-tilaesityksien kirkkautta, kontrastia ja kylläisyyttä, lisätä taustamusiikkia, esitellä kohdetta minikartan avulla, lisätä esimerkiksi kiinteistönvälittäjän esittelyvideon highlight reel -videoon sekä paljon muuta?

Tiesitkö, että tämä kaikki ja paljon muuta voi jo tehdä Matterportin 3D-tilaesityksessä? Vaikka Matterportin 3D-tilaesitykset ovat muokkaamattomia ja 99% tarkkoja, pystyy 3D-tilaesityksiä muokkaamaan MPEmbed-lisäosan avulla. Tämä tarkoittaa, että pystyt jälkikäteen tekemään uuden version Matterportin 3D-tilaesityksestä, vaikka alkuperäinen Matterportin 3D-tilaesitys ei olekaan muokattavissa.

MPEmbed on tehokas lisäosa, jonka avulla pystyt mm. lisäämään minikartan, Mattertag-hakemiston, taustamusiikkia, ja voit säätää tilan kirkkautta, kontrastia ja kylläisyyttä.  Lisäosasta on saatavissa sekä ilmainen että maksullinen (premium) versio.

Kuinka muokkaus toimii?

Matterportin virtuaaliesitysten muokkaaminen MPEmbed-lisäosan avulla on hyvin yksinkertaista. Vaihtoehtoja löytyy viisi erilaista. Ilmainen vaihtoehto URL-parametreillä on kaikista helpoin, sillä et tarvitse muuta kuin julkisesti jaetun Matterportin virtuaaliesityksen verkkolinkin. Matterportin tilaesityksen Verkkolinkistä muokkaat ” https://my.matterport.com/” alun ” https://mpembed.com/” osuudella. Muutoin virtuaaliesityksen loppuosa pysyy samana.

URL-parametrien avulla voit lisätä 3D-tilaesitystesi interaktiivisuutta ja muokata niistä käyttötarkoituksiisi paremmin sopivat. Voit esimerkiksi säätää 3D-virtuaaliesityksen valaistusta tai vaikkapa lisätä minikartan virtuaaliesitykseesi.

Yksinkertaisuudessaan URL-parametrit koostuvat avaimesta ja arvosta, jotka erotetaan yhtä kuin -merkillä (=) ja yhdistetään &-merkillä. URL-parametrien avulla voit esimerkiksi muokata ja hienosäätää 3D-esityksen toimintaa.URL-parametri sisältää komentoja, joiden avulla pystyt lisäämään ja muokkaamaan virtuaaliesityksen toimintoja.

URL-parametri toimii yksinkertaisuudessaan siten, että lisäät yhden URL-parametrin, eli komennon, virtuaaliesityksen ”https://mpembed.com/…” alkuiseen verkkolinkkiin.

 

MPEmbed-lisäosalla ja URL-parametreilla muokattu virtuaaliesitys

3D-Galleriastamme valitsimme 3D-virtuaaliesityksen, jonka verkkolinkin alun muutimme muotoon: https://mpembed.com/show/?m=KSjsa5QiWg9

Lisäämällä URL-parametreja &-merkillä loimme virtuaaliesityksen, johon on lisätty kattavampi infotaulu, joka löytyy tilaesityksen vasemmasta yläkulmasta. Infotaulun taustaväri on muutettu, kohteen kohokohdat valokuvineen ovat esillä, taloprojektin toisen osan 3D-tilaesitys on linkitetty infotauluun sekä 3D-tilaesityksen Mattertag-viestit on luetteloitu. Minikartta löytyy oikeasta kulmasta ja myös sen tausta on muutettu keltaiseksi.

OPI MITEN!

Tarkemman ohjeistuksen siitä, miten pystyt muokkaamaan Matterportin 3D-tilaesityksiä MPEmbed-lisäosan avulla käyttäen URL-parametreja sekä Mattertag-viestejä löydät täältä.