Kuntoilun uusi aikakausi on alkanut.  Nuori kuntoilualan yrittäjä Tiiu Itkonen on avannut uuden maahantuontiyrityksensä BodyPioneerin ovet. Helsingin Lapinlahdenkadulla pääsee näkemään kuntoilualan uusimmat innovatiiviset hyvinvointilaitteet.

Tiiu Itkonen on meille jo entuudestaan tuttu. Viime syksynä pääsimme Matterportin kameralla kuvaamaan hänen innovatiivista hyvinvointistudiotaan Cryo Fit Helsinkiä Uudenmaankadulla. Nyt puoli vuotta myöhemmin, Itkoselle on myönnetty BodyPioneer laitteille maahantuontioikeudet Pohjoismaihin, Venäjälle, Viroon ja Englantiin. Maahantuontitoimintaa varten yrittäjä päätti perustaa uuden yrityksen ja hankkia suuremmat toimitilat lähempänä Helsingin ydinkeskustaa.

Yrittäjänä oleminen ei ole lastenleikkiä, vaan kovan työn tulos. Epäilijöitä löytyy koko ajan, ja yrittäjän on lakkaamatta jaksettava todistaa liiketoimintaideansa kovimmillekin epäilijöille.

Tiiu Itkonen.

 

Mistä nuori naisyrittäjä sai idean perustaa Suomen ensimmäisen innovatiivisen hyvinvointistudion?

Ensimmäistä kertaa Tiiu tutustui innovatiiviseen hyvinvointistudioon Irlannissa ollessaan siellä työharjoittelussa. Hän innostui siitä, kuinka tehokkaaseen harjoitteluun riitti 30 minuuttia, kun perinteisellä punttisalitreenillä samoihin tuloksiin pääsi kuntosalilla vain pitempikestoisella harjoittelulla. Innovatiivinen harjoittelu ja uudenlaiset hyvinvointistudiot ovat jo käytössä Keski-Euroopassa, mutta Suomesta ne puuttuivat, joten Itkonen päätti tuoda menetelmän käyttöön myös Suomeen.

 

Miten yrittäjä Tiiu Itkonen on hyödyntänyt Matterportin VR- ja 3D-teknologiaa

Kun markkinoille saapuu uusi pelaaja, on hänen ponnisteltava saadakseen jalansijaa. Varsinkin, kun uusi yrittäjä tulee markkinoille alaa mullistavilla uusilla laitteilla ja konseptilla. Vanhojen toimintamallien kyseenalaistajan on oltava periksi antamaton ja paksunahkainen. Tiiu otti tietoisen riskin alalle ryhtyessään. Jo etukäteen oli selvää, että hänen oli pystyttävä osoittamaan, että löytyy tehokkaampi tapa kuntoilla.

Nuori yrittäjä huomasi hyvin pian, että pienillä ja keskisuurilla yrittäjillä on vaikeampaa saada asiakkaita toimitiloihinsa kuin suurien brändien, suurten mainosbudjettien ketjuliikkeillä. Tämä johtuu myös siitä, että ketjuliikkeet ovat usein hyvin persoonattomia verrattuna pienemmän yrittäjän toimitilaan. Pieni yritys huokuu persoonallisuutta. Asiakkaalle voi helposti tulla tunne siitä, että pienessä liikkeessä he tunkeutuvat toisen reviirille. Ison ketjuliikkeen tiloissa on julkisen tilan tunnetta. Niissä voi helpommin liikkua anonyymisti, astumatta kenenkään ”omalle alueelle”.

Tiiu mietti miten saisi ikkunasta vilkuilevat ohikulkijat uskaltautumaan sisään asti. Tilan pitäisi tuntua tutulta ja ”omalta” reviiriltä jo ennen sisään astumista. Ratkaisuksi nuori yrittäjä keksi Matterportin VR- ja 3D-tilaesityksen.

Viime syksynä kuvattu Matterportin VR- ja 3D-tilaesitys Cryo Fit Helsinkin toimitiloista Uudenmaankadulla julkaistiin yrityksen verkkosivuilla. Esitys upotettiin Google Street View- näkymään. Sitä jaettiin eri sosiaalisten kanavien kautta sekä lähetettiin myös sähköpostin välityksellä. Tämän lisäksi 3D-tilaesitykseen upotettiin Mattertag-viestejä. Niistä katsoja löytää lisätietoa sekä laitteista että palveluiden hinnoista.

 

Hyötyikö kuntoilualan edelläkävijä uudesta tavasta esitellä toimitilaansa?

Cryo Fit Helsingin 3D-tilaesitys ylitti kahden viikon sisällä 1000 katselukertaa Google Street View- karttanäkymän kautta. Tämän lisäksi myös Matterportin 3D-tilaesitys ylitti 1000 katselukertaa hyvin lyhyessä ajassa. Matterportin tiloista voi seurata, kuinka monta henkilöä on käynyt tutustumassa tiloihin ja kuinka monta kertaa tiloissa on vierailtu. Tämä tieto on yrittäjälle olennaista, sillä tällä voidaan seurata markkinointiin käytettyjen resurssien kannattavuutta.

Tiiu sai myös positiivista palautetta Matterportin 3D-tilaesityksestä. Se sai kehuja niiltä, jotka olivat vierailleet toimitilassa jo etukäteen virtuaalisesti. Kun Itkonen sai maahantuontioikeudet BodyPioneer- laitteille, oli hänelle itsestään selvää, että Matterportilla voisi myös kuvata uuden yrityksen toimitilat Lapinlahdenkadulla.

Kävimme kuvaamassa Matterportin Pro2 3D-kameralla Bodypioneerin uudet toimitilat Lapinlahdenkahdulla.

BodyPioneer-laitteiden ja Matterport-kameran yllättävä yhdistävä tekijä

BodyPioneer-laitteilla ja Matterportin kameralla on yllättävä yhdistävä tekijä – kumpikin käyttää infrapunaa.

Matterport Pro2 3D-kamera käyttää infrapunalla toimivaa Microsoft Kinect-sensoria, joilla se pystyy havainnollistamaan tarkat 3D-etäisyydet.

BodyPioneer-kuntolaitteet taas käyttävät infrapunaa syvälämmittämään kehoa ja nopeuttamaan ihmisen aineenvaihduntaa. Infrapunan lisäksi kuntolaitteet käyttävät myös alipainetta, jolla maksimoidaan treenin tehoa. Näistä syistä asiakkaan kannattaa valmistautua harjoitteluun juomalla kunnolla. Muita erityisiä valmisteluja ei tarvita.

 

BodyPioneer-laitteilla ja Matterportin kameralla on yllättävä yhdistävä tekijä – kumpikin käyttää infrapunaa.

Lisätietoa laitteista löydät BodyPioneerin uudesta 3D-tilaesityksestä:

 

Bodypioneer, Tiiu Itkonen +358 40 7151317

 

 

Cryo Fit Helsingin Hvyinvointistudion 3D-tilaesitykseen voit tutustua tästä. Cryo Fit Helsinkiä ei enää ole, sillä uusi yritys BodyPioneer on muuttanut Lapinlahdenkadulle.

 

Kirjoittaja: Juliane Jokinen

Geotrim Oy toimii Matterportin maahantuojana Suomessa.

 

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *