Asunnon etsiminen vie usein paljon aikaa. Joskus sitä oikeaa kotia etsitään jopa vuosia. Asuntoon liittyy paljon vaikeasti yhteen sovitettavia muuttujia. Sijainnin, hinnan, alueen palvelujen, asunnon koon, varustelutason ja monen muun asian tulee loksahtaa paikalleen ennen sopimuksen allekirjoittamista. Harva ostaa asuntonsa ilman pitkäaikaista prosessia. Hakuvaiheen aikana vastaan voi tulla kiinnostavia asuntoja yllättäen ja yllättävissä paikoissa.

Otetaan esimerkki. Oletetaan, että olet lenkkeilemässä tutustuaksesi kiinnostaviin asuinalueihin. Löydät yllättäen kiinteistönvälitystoimiston ja pysähdyt näyteikkunan luo. Vilkaiset myytävien asuntojen -mainosesitteiden kirjoa. Luet mainoslakanoista lyhyet esittelytekstit, osoitetiedot, välittäjän yhteystiedot ja löydät pienen valokuvan kohteista. Muuta tietoa ei löydy. Turhaudut. Välitysliike on tietysti kiinni. Aukiolo ei paljon lohduttaisi, koska lenkkivarusteissa et kuitenkaan haluaisi ketään tavata.

 

 

Sama tiedon umpikuja tulee vastaan muuallakin. Postitetuista mainosesitteistä ei tyypillisesti löydy yhtään enempää tietoa.  Käytännössä ainoa tapa hankkia lisätietoa, on käydä internetissä. Se taas edellyttää googlaamista tai hakuja oikotie.fi ja etuovi.com-sivulla.

Verkon tarjonta on mahtavaa. Asunnoista löytyy myyntiesitteitä, valokuvia, videoita, karttoja, pohjapiirustuksia, isännöitsijäntodistuksia, kuntokartoituksia, jne. jne. Parhaassa tapauksessa unelma-asunnosta on tehty Matterportin kameralla 3D-tilaesitys. Ongelmana vain on löytää oikea polku tarvittavaan tietoon.

Pohdit asiaa hetken ja sitten välähtää! Mitä jos mainosesitteestä löytyisi suoraan viivakoodi 3D-tilaesitykseen? Nykyään kun kaikilla on älypuhelin käytössä – myös vapaa-aikana ja lenkillä. Siihen voi ladata ilmaisen QR-koodinlukija sovelluksen.  Tosin lukijasta ei ole hyötyä, mikäli QR -koodeja ei ole.  Miksi koodit puuttuvat?

Esimerkki QR-koodista. Jos älypuhelimestasi löytyy QR-koodinlukija, niin voit avata QR-koodissa olevan 3D-tilaesityksen suoraan kännykälläsi.

QR-koodin tekeminen mistä tahansa verkkosivusta tai 3D-tilaesityksestä on helppoa. Jos QR-koodin tekeminen ei ole tuttua, niin voit aina etsiä valmiita ohjelmia, jotka tekevät sen puolestasi. Google-hakua käyttämällä löytyy nopeasti ilmaisia sovelluksia, joihin tarvitset vain verkkosivun tai 3D-tilaesityksen linkin. QR-koodi on muutamassa sekunnissa valmis.

Älypuhelimessa oleva QR-koodinlukija toimii myös, vaikka QR-koodi olisi printattu paperille tai paperin ja kännykän välissä on ikkuna. Koodilla potentiaalinen asiakas pääsee heti mainoksesta 3D- tilaesitykseen. Kiinnostava kohde ei ehdi hukkua muiden asioiden alle. Osoite on oikea eikä asiakas eksy.

 

 

Kirjoittaja: Juliane Jokinen, Myynti- ja Markkinointikoordinaattori, Geotrim Oy

Geotrim Oy toimii Matterportin maahantuojana Suomessa.

 

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *