QR-koodit kiinteistönvälitykseen

Asunnon etsiminen vie usein paljon aikaa. Sijainnin, hinnan, alueen palvelujen, asunnon koon, varustelutason ja monen muun asian tulee loksahtaa paikalleen ennen sopimuksen allekirjoittamista. Harva ostaa asuntonsa ilman pitkäaikaista prosessia. Hakuvaiheen aikana vastaan voi tulla kiinnostavia asuntoja yllättäen ja yllättävissä paikoissa.

Otetaan esimerkki. Oletetaan, että olet lenkkeilemässä tutustuaksesi kiinnostaviin asuinalueihin. Löydät yllättäen kiinteistönvälitystoimiston ja pysähdyt näyteikkunan luo. Vilkaiset  ikkunassa olevia ”Myytävänä asuntoja”-mainoksia. Luet lyhyet esittelytekstit, osoitetiedot, välittäjän yhteystiedot ja löydät pienen valokuvan kohteista. Muuta tietoa ei löydy.

 

Pohdit asiaa hetken ja sitten välähtää! Mitä jos mainosesitteestä löytyisi suoraan viivakoodi 3D-tilaesitykseen? Nykyään kun kaikilla on älypuhelin käytössä – myös vapaa-aikana ja lenkillä. Siihen voi ladata ilmaisen QR-koodinlukija sovelluksen.

Esimerkki QR-koodista. Jos älypuhelimestasi löytyy QR-koodinlukija, niin voit avata QR-koodissa olevan 3D-tilaesityksen suoraan kännykälläsi.

QR-koodin tekeminen mistä tahansa verkkosivusta tai 3D-tilaesityksestä on helppoa. Jos QR-koodin tekeminen ei ole tuttua, on olemassa valmiita ohjelmia, jotka tekevät sen puolestasi. Tarvitset vain verkkosivun tai 3D-tilaesityksen linkin. Koodi on muutamassa sekunnissa valmis.

Älypuhelimessa oleva QR-koodinlukija toimii myös, vaikka QR-koodi olisi printattu paperille tai paperin ja kännykän välissä on ikkuna. Koodilla potentiaalinen asiakas pääsee mainoksesta suoraan 3D-malliin. Kiinnostava kohde ei ehdi hukkua muiden asioiden alle. Ostopäätös voi olla lähempänä kuin koskaan.