My.Matterport-sivusto sisältää mitatut tilat ja niitä voidaan muokata my.matterport.com-sivuston avulla. Lisäksi sivustolla voidaan jakaa tiloja yhteistyöhenkilöiden käytettäviksi, mutta tämä vaatii pääkäyttäjän laittaman kutsun lisättävälle henkilölle.

Sivustolla on myös mahdollista lisätä tiloihin ominaisuuksia käyttämällä Workshop-työkalua. Tällöin tilasta voidaan luoda läpikulkuvideoita, kuvakaappauksia ja lisämerkintöjä, joilla voidaan linkittää toisia mediamuotoja tilaan. Lisäksi Workshop-työkalulla voidaan mitata etäisyyksiä tilasta, mutta nämä etäisyydet eivät tallennu Workshop-työkalun ulkopuolelle. Esimerkki esittelytilasta löydät tästä:

Talo Espoo

Matterport 3D Showcase

Lisäksi sivustolta voidaan ladata tiloja esimerkiksi obj-formaatissa. Tällöin tilaa voidaan katsella ja työstää muissa ohjelmistoissa kuten, vapaasti saatavissa ohjelmistoissa; MesLab, Sketchup (tarvitsee plug-in obj-formaateille) ja CloudCompare, Maksullisissa ohjelmistoissa: Maya (voi vaatia obj-formaatin muunnoksen FBX-formaattiin) ja 3D Studio Max. Näitä malleja ei kuitenkaan voida enää ladata takaisin My.Matterport-sivustolle.

Sivuston yläpalkki

Seuraavaksi esitellään My.Matterport-sivuston yläpalkin ominaisuudet, joiden avulla voit helposti navigoida sivustolla.

Kaikki tilat

Välilehdeltä löytyy kaikki sinulle jaetut tilat. Nämä tilat voidaan ryhmitellä kansioihin, mutta oletetusti tilat ovat aikajärjestyksessä listattuna. Kuvassa 1 on kaikkien tilojen välilehden rakenne. Jokaisen tilan oikeassa laidassa on asetuksia kuten yhteistyöhenkilöiden lisäys, uudelleen nimeäminen ja kansioon siirtäminen.

Kuva 1. Kaikki tilat -välilehti

Yhteistyöhenkilön lisäys avaa kuvan 2 mukaisen ikkunan, jonne voit lisätä henkilön sähköpostiosoitteen ja muokkausasetukset tilalle. Samalla ikkuna sisältää listan muista yhteistyöhenkilöistä.

Kuva 2. Yhteistyöhenkilöiden lisääminen

Uuden kansion voi luoda kuvan X vasemmasta ylälaidassa näkyvästä kansion kuvakkeesta. Tämän jälkeen tilojen kansioihin siirtämisen voi toteuttaa joko valitsemalla haluamansa tilat kuvassa 3 ja valitsemalla ylälaitaan ilmestyvästä Move-painikkeesta siirron määränpään tai kolmen pisteen valikosta valitsemalla siirrä kansioon.

Kuva 3. Kansioon siirtäminen

Välilehden toiminnot

Yhteistyöhenkilöt

Tällä välilehdellä on listaus kaikista yhteystiedoista, jotka pääkäyttäjä on lisännyt palveluun. Mikäli lisättävän henkilön yhteystiedot eivät ole tällä listalla, häntä ei voida lisätä tilan yhteistyöhenkilöksi ilman pääkäyttäjän kutsua.

https://3d-malli.fi/wp-content/uploads/2018/09/Lisää-yhteistyöhenkilö-700x600.jpg

Julkiset tilat

Välilehdeltä näet julkaisemasi tilat ja voit muuttaa ne yksityisiksi painamalla oikeassa laidassa olevaa lukkokuvaketta. Tällöin tila poistuu julkaistuista ja vain pääkäyttäjä ja yhteistyöhenkilöt näkevät tilan jaettujen linkkien olemassa olosta huolimatta.

https://3d-malli.fi/wp-content/uploads/2018/09/julkiset-tilat-700x600.jpg

Tilastot

Välilehdeltä voi tarkastella tilojen määrää, tilojen tarkastelu määrää ja tilojen näkijöiden määrää joko kaikista tiloista tai vain haluamastasi tilasta.

https://3d-malli.fi/wp-content/uploads/2018/09/Tilastot-700x600.jpg

Käyttäjän asetukset

Välilehdeltä voi muuttaa käyttäjän asetuksia tai yhdistää useampia käyttäjäprofiileja. Lisäksi voi tarkastella käyttäjän tietoja tai yhteisön tietoja. Näistä asetuksista on myös mahdollista muokata tilojen asetuksia.

https://3d-malli.fi/wp-content/uploads/2018/09/Käytttäjän-asetukset-700x600.jpg

Näin pääset alkuun

  • Pikaopas
  • Parhaat käytännöt
  • Miten Matterportin kameralla kuvataan?

Matterport Pro2 3D-kamera

  • Lisätietoa kamerasta

Usein kysytyt kysymykset

  • Peruskysymykset Matterportista
  • 3D-Skannaus
  • Matterportin Cloud Plan-pilvipalvelun valitseminen
  • 3D-tilojen muokkaaminen, katselu ja jakaminen
  • Lisäominaisuudet ja Virtuaalitodellisuus