Matterport Pro 3 – Uuden sukupolven 3D-kamera, joka määrittelee uudelleen tilan digitalisoinnin

Isompia tiloja, parempaa tarkkuutta ja nopeampaa kuvausta

Matterport Pro 3 -kamera on jatkoa Pro2-kameralle, mikä julkaistiin vuonna 2017. Geotrim on toiminut pitkään Matterportin maahantuojana, ja Matterportin kamerat ovat ottanut paikkansa kiinteistönvälityksessä, talonrakentamisessa ja monella muulla alalla. Uusi Pro 3-kamera on edelleen 3D-kamera, mutta teknologiaa on kehitetty laserkeilainten suuntaan, kun mukaan on otettu Lidar-teknologiaa, mikä mahdollistaa 3D-kuvien lisäksi kevyen pistepilven keräämisen ja kuvaamisen ulkotiloissa.

Merkittävimmät muutokset uudessa Pro 3:ssa:

  • Lidar-teknologia
  • Kuvan laatu. Värien tarkkuus ja kuvan terävyys parantunut
  • Akun kesto parantunut. Täysi akku kestää 3,5 tuntia
  • Kuvausnopeus alle 20 sekuntia / kuvaus
  • Kantama jopa 100 metriin kun kerätään pistepilvi E57-tiedostomuodossa

Matterport Pro 3 -kameran käyttömahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Se soveltuu erinomaisesti kiinteistöjen esittelyyn, rakennusprojektien dokumentointiin, sisustussuunnitteluun ja jopa rikospaikkatutkintoihin. Sen avulla voidaan luoda kohtuullisen tarkkoja 3D-malleja, jotka auttavat esimerkiksi etämyynnissä, tilasuunnittelussa, dokumentoinnissa ja projektien seurannassa.

Käyttö on erittäin helppoa:

Rakennusalalla Matterport Pro 3 tarjoaa mahdollisuuden dokumentoida projekteja vaihe vaiheelta tarkasti ja tehokkaasti. Tämä helpottaa suunnittelua, viestintää ja yhteistyötä eri sidosryhmien välillä, vähentäen väärinkäsityksiä ja virheitä. Lisäksi 3D-mallit tukevat tilojen ylläpitoa ja hallintaa, tarjoten arvokasta tietoa kiinteistön kunnosta ja mahdollisista tarpeista.  

Vaikka Matterport Pro 3 onkin huipputeknologian edustaja, on sen käyttöönotto ja käyttö suunniteltu mahdollisimman vaivattomaksi. Kamera on yhteensopiva Matterportin pilvipohjaisen alustan kanssa, mikä mahdollistaa 3D-mallien helpon hallinnoinnin, muokkauksen ja jakamisen. Matterportin pilvipalvelun kautta voi tilata erilaisia malleja ja suunnitelmia. Mallien hinnoittelu perustuu tilan neliöihin.  

Tekniset yksityiskohdat

Laserluokka Luokka 1 (IEC 60825-1:2014)
Tarkkuus +/- 20mm @10m
Toiminta-alue 0,5-100m (100m pistepilvelle E57-muodossa)
3D-datan rekisteröinti Automaattinen
Ulostulon panoraamapikselit 134.2 MP
Kuvausnopeus <20 sekuntia per kuvaus
Paino 2,2kg
Akun kesto 3,5 tuntia
Toimintalämpötila 0-40 °C
IP-luokitus IP43

Vastaa