Matterport ja Google Street View

Voit lisätä 3D-mallinnuksen suoraan Google Street View- karttanäkymään.  Matterportin ja Googlen kumppanuus mahdollistaa Street View -karttanäkymien työstämisen. Käyttäjä voi esimerkiksi avata Google Street View -karttanäkymän ja pystyy muutamalla hiiren näpäytyksellä astumaan suoraan rakennuksen sisälle. Aikaisemmin Google Street View mahdollisti sen, että katsoja näki miltä kartalta sijaitseva alue näytti ulkoapäin. Nyt Matterport avaa myös rakennuksien sisätilat. Nyt rakennusten sisätiloihin kurkistaminen ja niissä liikkuminen on mahdollista. Asiakas voidaan viedä esimerkiksi kaupan sisätiloihin virtuaaliselle kierrokselle suoraan Googlen Street Viewstä.

Muutamalla hiiren näpäytyksellä my.matterport.com -portaalista voi siirtää 3D-mallinuksen Google Street View -karttanäkymään.

Teknisesti rakennuksen tai muun tilan liittäminen karttanäkymään käy seuraavasti. Kohde kuvataan normaalisti Matterport -kameralla. Kuvaamisen jälkeen Matterportin pilviohjelmasta siirretään 3D-mallinnus kohteesta suoraan Google Street View-karttanäkymään. Tätä varten tarvitaan Gmail- sähköpostitili, joka on Googlen oma. Sen saa hankittua ilmaiseksi. Kun kartalta on valittu oikea sijainti, käännetään 3D mallinnus oikeaan suuntaan. Kun 3D-mallinnus on laitettu Google Street View-kartalle oikeaan kohtaan ja oikeassa suunnassa, hyväksytään mallin siirto.

Matterportilla pystyt helposti siirtämään 3D-mallinnuksia Google Street View -karttanäkymään.

Malli ei ole heti käytettävissä, sillä yhdistämiseen menee tietokoneaikaa.  Järjestelmien integrointi voi kestää vuorokauden. Yhdistäminen tapahtuu Google Gmail- sähköpostitilin välityksellä.

Käyttäjäkokemuksesta on hyötyä esimerkiksi niille, jotka miettivät uuden asunnon ostamista, matkustamista uuteen kohteeseen tai etsivät liikkeitä tietyltä alueelta. Google Street View antaa hyvin selvän kuvan siitä, miltä alue näyttää eri näkökulmista. Karttanäkymä ei kuitenkaan kerro sitä, miltä esimerkiksi myytävänä oleva asunto näyttää sisältäpäin.

Suuri osa asunnon ostajista vilkaisee ensimmäiseksi Google Street View- karttanäkymää ennen kohteessa käymistä. Monet tutkivat mielenkiintoisia alueita. Asiakkaille on tärkeää se, miltä alue näyttää ulkoapäin. Entä jos he voisivat jo virtuaalisesti astua kartalta myytäviin kohteisiin sisälle?

Matkakohteita ja hotelleja etsivät turistit toimivat samalla tavalla kuin asunnonostajat. Hotelleja ja valmismatkoja valitaan erilaisiin sivustoihin tutustumalla ja lähes aina myös karttanäkymiä tutkien. Karttanäkymästä näkee tosin vain sen, miltä ulkotiloissa näyttää. Hotellihuoneisiin ei pelkällä karttanäkymällä pääse. Sama ongelma koskee liikenteen solmupisteitä. Rautatieaseman kartasta löytää, mutta juuri sen ”laituri kahdeksan” löytäminen ei pelkällä karttasovelluksella onnistu. Sama ongelma toistuu myös lentoasemilla. Jatkolennon portin löytäminen kovassa kiireessä lisää stressiä varsinkin silloin, kun aikataulu ei anna mahdollisuuksia harha-askeliin. Portille on juostava suorinta tietä. Se taas ei löydy suurissa terminaaleissa arvaamalla.

Kuvakaappaus Matterportin kameralla tehdystä 3D-mallinuksesta Cal Edison’s Art Decco käytävästä Los Angelesissa, joka on lisätty Google Street View-näkymään.

Vähittäiskaupalle Matterportin ja Googlen yhteistyö avaa uusia myynti- ja markkinointikanavia. Vähittäiskaupat voivat lisätä virtuaalikierrokseen Mattertägejä. Niihin voi lisätä tuotekuvauksia tai linkkejä verkkokauppaan. Näin liikkeet voivat hyödyntää Google Street View- karttanäkymää aivan uudella tavalla. Liike erottautuu kilpailijoistaan omaksi edukseen.

Museot ja taidenäyttelyt voivat myös vaivattomasti hyödyntää Google Street View- karttanäkymää Matterportin avulla. Potentiaalisille asiakkaille voi tarjota virtuaalitrailerin tulevasta tai nykyisestä näyttelystä. Myös vanhat näyttelyt voi taltioida niitä asiakkaita varten, jotka eivät ole syystä tai toisesta päässeet alkuperäiseen näyttelyyn. Myös museoiden valtavat varastot mielenkiintoisine, mutta harvemmin esiteltyine esineineen, voidaan tuoda suuremman joukon katsottavaksi.

Matterportin kamera on hyvin tarkka, joten 3D-mallinnus Google Street View- karttanäkymässä luo hyvin todentuntuisen virtuaalikierroksen. Se voi herättää mielenkiinnon potentiaalisissa vierailijoissa.

3D-mallinnuksen pystyy tarpeen tullen myös helposti poistamaan Google Street View- karttanäkymästä. Myytäviä kohteita voi siis vaivattomasti poistaa, kun kohde on myyty. Samoin liikkeet voivat poistaa ja ottaa uuden päivitetyn version liikkeestään, kun esimerkiksi mallisto vaihtuu. Sesongit ja kausituotteet on helppo päivittää karttanäkymään.