Geotrimistä Matterportin maahantuoja Suomeen

Matterport Pro2 3D-kamera kerää tarkkaa visuaalista ja spatiaalista tietoa sisätiloista. Järjestelmässä on panostettu helppokäyttöisyyteen ja luotettavuuteen ilman erikoiskoulutuksen tarvetta. Tila skannataan yhdellä napin painalluksella ja sen jälkeen aineiston prosessointi tapahtuu pilvipalvelussa, jonne skannaus ladataan.

Maailman monipuolisin 3D-kamerajärjestelmä  Suomen markkinoille 

Geotrim Oy ja amerikkalainen Matterport ovat tehneet jälleenmyyntisopimuksen Matterportin tuotteiden maahantuonnista ja myynnistä Suomessa.

Matterport on 3D-ratkaisuja kehittävä teknologiayritys, jonka 3D-kamera mahdollistaa nopean, helpon ja näyttävän digitaalisen 3D-mallin luomisen eri tiloista. Matterportin 3D-kuvausjärjestelmällä luodaan virtuaalisia malleja todellisuudesta.

 

Matterport Pro2 3D-kamera
Vaivatonta todellisuuden kuvaamista korkealla 4K-resoluutiolla

Matterport Pro2 3D-kamera kerää tarkkaa visuaalista ja spatiaalista tietoa sisätiloista. Järjestelmässä on panostettu helppokäyttöisyyteen ja luotettavuuteen ilman erikoiskoulutuksen tarvetta.

Tila skannataan yhdellä napin painalluksella ja sen jälkeen aineiston prosessointi tapahtuu pilvipalvelussa, jonne skannaus ladataan. Muutaman tunnin kuluessa aineisto valmistuu automaattisesti, ja Matterport 3D-lopputuotteet ovat käytettävissä ja jaettavissa. Aineiston voi upottaa verkkosivuille, toimittaa linkkinä ilman tarvetta lataukselle tai plugin:eille ja jakaa monipuolisesti some-kanavissa suoraan pilvipalvelusta.

Järjestelmä tuottaa kolmenlaista aineistoa: Navigoitavat 3D-virtuaalitilat (showcase), nukkekotinäkymän(dollhouse) kokonaisuuksien tarkastelua varten sekä pohjakuvat (layout). Virtuaalitiloihin voi lisätä yksityiskohtia korostavia ns. Mattertageja, jotka voivat sisältää tekstejä, kuvia tai jopa videoita ja pohjakuviin voi lisätä viestilappuja.

Järjestelmä tuottaa automaattisesti monipuolista aineistoa kameralla kuvatuista kohteista, kuten still-kuvia,  MP4-videoita, sekä 360 panoraamakuvia. Matterport tarjoaa myös VR-sovelluksen 3D-aineiston virtuaalista tarkastelua varten.

Matterport mahdollistaa erittäin näyttävät visualisoinnit, jotka soveltuvat markkinointiin, dokumentointiin ja tilojen käyttöliittymäesityksiksi.

Esimerkkejä eri sovellusalueista:
Kiinteistövälitysalalla
3D-kuvat mahdollistavat erittäin näyttävät ja havainnolliset asuntojen visualisoinnit navigointeineen ja pohjakuvineen ilman että ostajan tarvitsee käydä kohteessa. Esimerkki: https://matterport.com/3d-space/abbington-model-home/

Rakentamisessa 3D-kuvaamalla voidaan dokumentoida rakentamisen eri työvaiheet ja eteneminen. Menetelmä tehostaa as-built mallintamista ja todenmukainen virtuaalimalli vähentää väärinkäsityksiä. Esimerkki: https://matterport.com/3d-space/hvi-renovation-project/

Media- ja kulttuurialalla  3D soveltuu monenlaiseen visuaaliseen kampanjointiin. 3D-virtuaaliaineisto soveltuu esimerkiksi näyttelyiden dokumentointiin ja tallentamiseen ja nettiin sijoitettaviin virtuaalisiin näyttelyihin.

Matkailu-, hotelli- ja tapahtuma-alalla kävijät saavat todellisuutta vastaavan kokemuksen tiloista ja ympäristöistä ennen kuin saapuvat paikalle. Esimerkki: https://matterport.com/3d-space/spa-galgorm/

Suomessa järjestelmiä myy ja markkinoi Geotrim Oy, puh. 0207 510 600, www.3d-malli.fi