Uudet tavat hyödyntää Matterport-alustaa

Rovaniemeläinen RVN Consulting Oy on toteuttanut Matterportilla 3D-esityksiksi satoja kohteita ja rakentanut Matterport-alustaan pilvipalvelussa virtuaalimallin sisälle useita kiinnostavia lisätoimintoja. Lue tästä digiyrittäjä Mika Kallunkin projekteista ja katso kiinnostavat esimerkit erikoisefekteistä ja lisäsovelluksista, joita RVN on toteuttanut 3D-esityksiinsä.

Virtuaaliesitykseen voi liittää erilaisia, yllättäviäkin elementtejä.

”RVN Consulting Oy on perustettu 2020 tammikuussa”, kertoo yrittäjä ja insinööri Mika Kallunki. ”Ajatuksena oli tehdä sivutoimisena tietomalleihin liittyviä töitä/koulutusta, mutta suunnitelmat muuttuivat, kun kesällä 2020 tutustuin Matterportin ihmeelliseen maailmaan ja innostuin tosissani. Luonteeltani olen vielä sellainen, että kun joku iskee lujaa ja näen potentiaalin, käytän kaiken ylimääräisen ajan sen tutkimiseen, joten loppukesä ja syksy meni tutustuessa mitä muualla tehdään Matterportin avulla! Halusin katsoa mitä kaverit tekevät, koska yleensä muualla ollaan vielä vähän edellä ja muutenkin saa erilaista näkökulmaa asioihin. Luin kaikki mahdolliset ja mahdottomat keskustelufoorumit ja opiskelin artikkelit. Satoja ja satoja tunteja tuli opiskeltua aiheen parissa.

Sen jälkeen, kun aloitimme Matterportilla kuvaamisen, olemme kuvanneet tiimin kanssa liiketiloja, työmaita, asuntoja, mökkejä ja matkailukohteita, kaiken kaikkiaan n. 300 kohdetta ympäri Suomen.”

Green Screen -videot

”Saamme laitettua virtuaaliesittelyihin esimerkiksi Green screen -videoita. Henkilö videossa voi olla vaikka museo-opas, joka välillä pomppaa esittelyyn kertomaan lisää tietystä aihealueesta tai vaihtoehtoisesti pitää nopean opastuksen virtuaaliesittelyn käyttöön. Tässä on myös yrityksille loistava mahdollisuus tehdä esimerkiksi markkinointimateriaalia, yritysesittelyä jne. Kuten aina asiakkailleni sanon: vain mielikuvitus on rajana!” – Mika Kallunki

Referenssi 1

No Description

Videot suoraan ’seinälle’

”Videot saadaan laitettua virtuaaliesittelyyn joko Mattertagien kautta, joka onkin yleisimmin käytetty ominaisuus, mutta me olemme voineet upottaa videot pyörimään esimerkiksi seinällä tai TV-ruudussa. Katso esimerkki, joka löytyy virtuaaliesityksestä kellon vierestä.” – Mika Kallunki

RVN Consulting toimisto

No Description

Ad-on-lisätoiminnoilla lisäarvoa asiakkaille

”Muita asiakkaillemme lisäarvoa tuottavia elementtejä ovat ns. personoidut mallit. Asiakaskohtaisesti voidaan vaihtaa värimaailmaa (valikot) logoa, yhteystietolomakkeita. Olemme lisänneet myös pienen pohjakuvan ruudun oikeaan alakulmaan, jolloin kohteen kokonaisuuden ymmärtää helpommin. Menu-valikkoon on laitettu linkkejä, kuvia, tiedostoja, panoraamoja, linkkejä esittelyn eri osioihin.” – Mika Kallunki

Katso malli: https://virtualtours.rvn-consulting.fi/tour/rinta-jouppi-turku

RVN Consulting Oy

RVN Consulting Oy
040 6887971
mika@rvn-consulting.fi


Mika kallunki, yrittäjä

3D-mallilla esittelet vaivattomasti tuotteita ja palveluita silloin, kun asiakkaallesi sopii! Vuorovaikutteisen virtuaaliesittelyn avulla asiakkaat voivat tutustua tarjontaasi mukavasti omalta kotisohvaltaan.

Nykyään sekä kuluttajat että yritysasiakkaat haluavat kattavaa tietoa tuotteista ja palveluista jo ennen ensimmäistä yhteydenottoa myyjään. Monet yritykset tarjoavatkin valokuvia ja tuotekuvauksia digitaalisissa kanavissa. Interaktiiviset virtuaalikierrokset kertovat kuitenkin enemmän kuin staattiset valokuvat ja tuhat sanaa!

Vinkkejä eri aloille

Virtuaaliesittelyn hyödyt vähittäiskaupalle

Pyritkö kasvattamaan myyntiä verkkokaupan kautta? Tee ostamisesta vaivatonta upottamalla verkkokauppaan tuotetietokortteja, esittelyvideoita, tuotekuvia ja linkkejä. Kattavat tuotetiedot helpottavat myös asiakaspalvelun työtä, kun asiakkaat löytävät tarvitsemansa tiedon heti.

Virtuaaliesittelyn hyödyt matkailualalle

Haluatko parantaa hotellin tai konferenssikeskuksen käyttöastetta ja tarjota vieraille mahdollisuuden tarkastella tiloja etukäteen? Sisällytä virtuaaliesittelyyn saatavuuskalenteri, valmiita varausvaihtoehtoja tai yhteydenottolomake. Kun mukaan lisätään logo, mainosmateriaalia, chat-toiminto ja sosiaalisen median linkit, käyttöliittymä toimii saumattomasti osana yrityksesi markkinointia.

Virtuaaliesittelyn hyödyt B2B-yrityksille

Myös muiden alojen yritykset hyötyvät 3D-esittelyistä! Skannauta toimitilasi, jotta mahdolliset kumppanit pääsevät tarkastelemaan niitä virtuaalisesti. Tai ehkä rekrytoit uusia työntekijöitä? Virtuaaliesittelyn avulla hakijat voivat tutustua yrityksesi tiloihin etukäteen.

Miksi tehdä samaa kuin muut, kun voi olla edelläkävijä? 3D-virtuaalikierrosten mahdollisuuksia rajoittaa vain luovuus. Tuo liiketoimintasi asiakkaasi luo – Let them be there, without being there.